12 °C Budapest

Mélyrepülés az ingatlanpiacon - megdöbbentő, de senki sem menekülhet!

Pénzcentrum
2007. március 12. 05:30

A jelek szerint az amerikai ingatlanpiacon tapasztalható általános visszaesés a mindeddig rendkívül erősnek, és az átlagot érintő áramlatok alól kivételnek számító luxusingatlan piacot is eléri, amely jelentős károkat okozhat az itt tevékenykedő beruházóknak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A luxuspiac leggyengébb láncszemének a luxusgarzonok számítanak, legalábbis, ami a Florida állambeli ingatlanokat érinti. A múlt héten vallott kudarcot az első nagyobb beruházó egy projekt megvalósításával, akit a szakértők szerint többen követhetnek majd.

A jelenség oka természetesen nem a keresleti oldala félelme a létfenntartáshoz szükséges források kockáztatásától egy ilyen volumenű befektetés áresésének következtében, sokkal valószínűbb, hogy az általános piaci hangulat némiképpen mégiscsak hatással van a befektetőkre, akik érzékenyebbek lettek a projekt kivitelezésével és kivitelezőjével kapcsolatban.

Jellemzővé válhat az az egyelőre még csak kibontakozóban lévő trend, vallják a szakértők, miszerint a luxuspiaci vásárlók teljesen újonnan induló projektekbe helyezik el a pénzüket, ahol csupán a telek és a tervek vannak meg, és háttérbe szorulnak az olyan beruházások, ahol az ingatlanfejlesztő már meglévő épület, általában szálloda, felújításával és átalakításával hozza létre a garzonlakásokat.

A kialakulóban lévő trend kezdeti hatásai azonban már a most folyamatban lévő beruházásokat is veszélyeztetik, ily módon hozva kellemetlen helyzetbe a luxuspiaci ingatlanfejlesztőket jelentős részét.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20