3 °C Budapest

Mélyrepülés az ingatlanpiacon - megdöbbentő, de senki sem menekülhet!

Pénzcentrum
2007. március 12. 05:30

A jelek szerint az amerikai ingatlanpiacon tapasztalható általános visszaesés a mindeddig rendkívül erősnek, és az átlagot érintő áramlatok alól kivételnek számító luxusingatlan piacot is eléri, amely jelentős károkat okozhat az itt tevékenykedő beruházóknak.

A luxuspiac leggyengébb láncszemének a luxusgarzonok számítanak, legalábbis, ami a Florida állambeli ingatlanokat érinti. A múlt héten vallott kudarcot az első nagyobb beruházó egy projekt megvalósításával, akit a szakértők szerint többen követhetnek majd.

A jelenség oka természetesen nem a keresleti oldala félelme a létfenntartáshoz szükséges források kockáztatásától egy ilyen volumenű befektetés áresésének következtében, sokkal valószínűbb, hogy az általános piaci hangulat némiképpen mégiscsak hatással van a befektetőkre, akik érzékenyebbek lettek a projekt kivitelezésével és kivitelezőjével kapcsolatban.

Jellemzővé válhat az az egyelőre még csak kibontakozóban lévő trend, vallják a szakértők, miszerint a luxuspiaci vásárlók teljesen újonnan induló projektekbe helyezik el a pénzüket, ahol csupán a telek és a tervek vannak meg, és háttérbe szorulnak az olyan beruházások, ahol az ingatlanfejlesztő már meglévő épület, általában szálloda, felújításával és átalakításával hozza létre a garzonlakásokat.

A kialakulóban lévő trend kezdeti hatásai azonban már a most folyamatban lévő beruházásokat is veszélyeztetik, ily módon hozva kellemetlen helyzetbe a luxuspiaci ingatlanfejlesztőket jelentős részét.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?