22 °C Budapest

Betörnek a bankok az ingatlanpiacra...

Pénzcentrum
2007. február 23. 16:00

Az Európai Unióhoz 2007. január elsejével csatlakozó Bulgária pénzpiacán tevékenykedő kereskedelmi bankok többsége, a hagyományos banki szolgáltatások mellett, az ingatlanpiacra való belépést tervezgeti.

A keleti országban működő pénzintézeteknek 16 százalékának már működik leányvállalat az ingatlanszektorban, 10 százalékuk pedig most tervezi a piacra lépést. A Raiffeisen Bank romániai leányintézménye a közelmúltban hozta létre a Raiffeisen Real Estates Kft-t., amely ingatlanközvetítéssel, piaci elemzések készítésével, értékeléssel és adásvételi ügyletek lebonyolításával foglalkozik majd.

A bolgár Raiffeisen Bank egyébként is élen jár a beruházások finanszírozásában, akár kereskedelmi és akár magáncélú ingatlanokról legyen szó. A pénzintézet igazgatója szerint ebből logikusan következett a közvetítői szolgáltatások nyújtásának megkezdése, amellyel kiegészül a termékpaletta és a szolgáltatás komplexé válik.

A Bolgár DSK Bank ügyvezetője szerint további előnyt jelent az, hogy ilyen formában a bank saját tulajdonában lévő ingatlanok kezelése is egyszerűbbé válik, miközben a pénzintézet által nyújtott lakáshitelek elbírálata is egyszerűbbé és biztonságosabbá válik.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?