18 °C Budapest

Betörnek a bankok az ingatlanpiacra...

Pénzcentrum
2007. február 23. 16:00

Az Európai Unióhoz 2007. január elsejével csatlakozó Bulgária pénzpiacán tevékenykedő kereskedelmi bankok többsége, a hagyományos banki szolgáltatások mellett, az ingatlanpiacra való belépést tervezgeti.

A keleti országban működő pénzintézeteknek 16 százalékának már működik leányvállalat az ingatlanszektorban, 10 százalékuk pedig most tervezi a piacra lépést. A Raiffeisen Bank romániai leányintézménye a közelmúltban hozta létre a Raiffeisen Real Estates Kft-t., amely ingatlanközvetítéssel, piaci elemzések készítésével, értékeléssel és adásvételi ügyletek lebonyolításával foglalkozik majd.

A bolgár Raiffeisen Bank egyébként is élen jár a beruházások finanszírozásában, akár kereskedelmi és akár magáncélú ingatlanokról legyen szó. A pénzintézet igazgatója szerint ebből logikusan következett a közvetítői szolgáltatások nyújtásának megkezdése, amellyel kiegészül a termékpaletta és a szolgáltatás komplexé válik.

A Bolgár DSK Bank ügyvezetője szerint további előnyt jelent az, hogy ilyen formában a bank saját tulajdonában lévő ingatlanok kezelése is egyszerűbbé válik, miközben a pénzintézet által nyújtott lakáshitelek elbírálata is egyszerűbbé és biztonságosabbá válik.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?