4 °C Budapest

Betörnek a bankok az ingatlanpiacra...

Pénzcentrum
2007. február 23. 16:00

Az Európai Unióhoz 2007. január elsejével csatlakozó Bulgária pénzpiacán tevékenykedő kereskedelmi bankok többsége, a hagyományos banki szolgáltatások mellett, az ingatlanpiacra való belépést tervezgeti.

A keleti országban működő pénzintézeteknek 16 százalékának már működik leányvállalat az ingatlanszektorban, 10 százalékuk pedig most tervezi a piacra lépést. A Raiffeisen Bank romániai leányintézménye a közelmúltban hozta létre a Raiffeisen Real Estates Kft-t., amely ingatlanközvetítéssel, piaci elemzések készítésével, értékeléssel és adásvételi ügyletek lebonyolításával foglalkozik majd.

A bolgár Raiffeisen Bank egyébként is élen jár a beruházások finanszírozásában, akár kereskedelmi és akár magáncélú ingatlanokról legyen szó. A pénzintézet igazgatója szerint ebből logikusan következett a közvetítői szolgáltatások nyújtásának megkezdése, amellyel kiegészül a termékpaletta és a szolgáltatás komplexé válik.

A Bolgár DSK Bank ügyvezetője szerint további előnyt jelent az, hogy ilyen formában a bank saját tulajdonában lévő ingatlanok kezelése is egyszerűbbé válik, miközben a pénzintézet által nyújtott lakáshitelek elbírálata is egyszerűbbé és biztonságosabbá válik.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem