7 °C Budapest

Olcsón a belvárosba - nem lehetetlen...

Pénzcentrum
2006. október 24. 10:45

Viszonylag olcsón, akár már 6 millió forintért is lakáshoz juthatunk a VI. és a VII. kerületben, így azok is belvárosi lakossá válhatnak, akik az V. Kerület csillagászati árait képtelenek megfizetni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Viszonylag olcsón, akár már 6 millió forintért is lakáshoz juthatunk a VI. és a VII. kerületben, így azok is belvárosi lakossá válhatnak, akik az V. Kerület csillagászati árait képtelenek megfizetni - írja a Napi.

A Duna House adatai alapján ugyanis a VI. és VII. kerületben az átlagos négyzetméterárak körülbelül 170 ezer forinttal alacsonyabbak, mint a V. kerületi társaik, így a rendkívül heterogén kínálatban, 6 és 60 millió forint között mindenki megtalálhatja a neki legmegfelelőbbet.

6-8 millió forintért földszinti, udvarra néző lakások közül válogathatunk. Pontosan 6 millióért akár egy 18 négyzetméteres ingatlant is kaphatunk a Szív utca, a Hunyadi tér vagy a Munkácsy Mihály utca környékén. De ennyi pénzért 20-30 négyzetméteres lakásokba is bevásárolhatjuk magunkat, ha nem riasztanak minket a még felújításra váró épületek.

A körúthoz és a városközponthoz közeledve folyamatosan nőnek az ingatlanárak, itt már inkább a 10 millió feletti lakások dominálnak, azonban ezért az összegért még mindig egy szobás földszinti otthont teremhetünk csak magunknak. Meglepő lehet, hogy tizenegy néhány millióért már viszont az Andrássy-úton és annak környékén is találhatunk már kissé kedvezőtlen fekvésű két szobás ingatlant, 13-20 millió forintért pedig már egész nagy, 70-80 négyzetméteres lakásokat is kínálnak.

Új építésűekkel inkább a Keleti-pályaudvar környékén találkozhatunk, itt is körülbelül 280-360 ezer forintos négyzetméterárakkal. A VI. kerületben is készül néhány új beruházás, de ezek igencsak borsos áron, néhány esetben akár 600 ezer forintos négyzetméteráron kaphatóak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 2. csütörtök
Melinda, Vivien
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?