14 °C Budapest

Van lakásod? - Két év múlva már fizethetsz!

Pénzcentrum
2006. május 11. 13:00

Vadász Iván, az Adótanácsadók Egyesületének alelnöke szerint semmi akadálya nincs annak, hogy 2007-ben kihirdessék az ingatlanadóról szóló törvényt, 2008-ban pedig már fizetni is kelljen az új adót.

Vadász Iván, az Adótanácsadók Egyesületének alelnöke szerint semmi akadálya nincs annak, hogy 2007-ben kihirdessék az ingatlanadóról szóló törvényt, 2008-ban pedig már fizetni is kelljen az új adót - írja a Magyar Nemzet.

Veres János, pénzügyminiszter egyetért Vértes Andrásnak, a GKI Gazdaságkutató Rt. elnökének azon javaslatával, hogy a hazánkban a második világháború óta nem látott adónemet be kell vezetni.

Ma is sok önkormányzat van, amelyik építményadót, telekadót alkalmaz, a kormány által most mérlegelt adó azonban általános, azaz megfelelő feltételek fennállása esetén minden ingatlanra vonatkozik.

Az ingatlanadó meghatározásakor nem kell feltétlenül a forgalmi árat alapul venni, az adó mértéke meghatározható olyan objektív adatok segítségével, mint a méret, az elhelyezkedés, a komfortfokozat és a használat jellege, melyek nem képezhetik vita tárgyát.
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?