27 °C Budapest

Van lakásod? - Két év múlva már fizethetsz!

Pénzcentrum
2006. május 11. 13:00

Vadász Iván, az Adótanácsadók Egyesületének alelnöke szerint semmi akadálya nincs annak, hogy 2007-ben kihirdessék az ingatlanadóról szóló törvényt, 2008-ban pedig már fizetni is kelljen az új adót.

Vadász Iván, az Adótanácsadók Egyesületének alelnöke szerint semmi akadálya nincs annak, hogy 2007-ben kihirdessék az ingatlanadóról szóló törvényt, 2008-ban pedig már fizetni is kelljen az új adót - írja a Magyar Nemzet.

Veres János, pénzügyminiszter egyetért Vértes Andrásnak, a GKI Gazdaságkutató Rt. elnökének azon javaslatával, hogy a hazánkban a második világháború óta nem látott adónemet be kell vezetni.

Ma is sok önkormányzat van, amelyik építményadót, telekadót alkalmaz, a kormány által most mérlegelt adó azonban általános, azaz megfelelő feltételek fennállása esetén minden ingatlanra vonatkozik.

Az ingatlanadó meghatározásakor nem kell feltétlenül a forgalmi árat alapul venni, az adó mértéke meghatározható olyan objektív adatok segítségével, mint a méret, az elhelyezkedés, a komfortfokozat és a használat jellege, melyek nem képezhetik vita tárgyát.
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?