19 °C Budapest
Újabb önkormányzat hozott fájdalmas döntést: nem tudják fenntartani az óvodát sem a rezsi miatt

Újabb önkormányzat hozott fájdalmas döntést: nem tudják fenntartani az óvodát sem a rezsi miatt

2022. szeptember 1. 16:12

Kifakadt Érsekcsanád polgármester, komoly megszorítások jönnek, még az is kérdéses, lesz-e a településen közvilágítás. Nyitvatartási időben a településen minden épületükben maximum húsz fok lehet, nyitvatartási időn kívül pedig csak 16 fok, hogy az épület ne hűljön ki teljesen, de lezárják a Szabadidőpark mosdóját is.

A megemelkedett rezsidíjak miatt újabb település került gondba, most a Bács-Kiskun megyei Érsekcsanád polgármestere fakadt ki a közösségi médián.

Az óvoda fűtése és a gyermekétkezés fenntarthatatlan, hisz csak a fűtés drágulása annyi lesz, mint az összes adóbevételünk. Itt napról napra keressük a megoldást, mert jó lenne nem bezárni az óvodát és a bölcsődét

– írta Facebook oldalán Felső Róbert, a Bács-Kiskun megyei Érsekcsanád polgármestere.Felső több posztban is értékelte a település jelenlegi helyzetét, ami valóban hervasztó. Felső ugyanis arról írt, hogy komoly megszorító intézkedések jönnek a településen. Ilyen az is, hogy a polgármesteri hivatal négynapos munkarendre tér át, a könyvtár és a művelődési ház pedig heti kétszer lesz nyitva, a Művelődési Házban a magánrendezvények is megszűnnek - írta a Hvg.

A polgármester később azt írta, hogy abban állapodtak meg: az épület hétfőn és kedden fogják fűteni, a Művelődési Házat csütörtökön és pénteken. Nyitvatartási időben Érsekcsanádon minden épületükben maximum húsz fok lehet, nyitvatartási időn kívül pedig csak 16 fok, hogy az épület ne hűljön ki teljesen. Lezárják a Szabadidőpark mosdóját is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Igyekeznek minimumra húzni az autók és fűnyírók tankolását is, a tisztítószerek, kéztörlők, irodaszerek felhasználását is újragondolják, ugyanúgy, ahogy a nyomtatást is, hiszen az A4-es papírok is drágák. Egyelőre kérdés, mi legyen a közvilágítással, mert az áramszámla kifizetésével is gondok lehetnek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 1. szombat
Malvin
39. hét
Október 1.
A zene világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?