Woman with boys and girls walking in the corridor. teacher school

Visszahoznák az iskolákba a tesztelést, hőmérőzést: így tarol most a koronavírus az intézményekben

2021. szeptember 28. 09:31

Négy hét telt el a tanévkezdés óta, de már több intézményben annyi megbetegedés történt, hogy kénytelenek voltak visszatérni a digitális oktatáshoz – nyilatkozta Totyik Tamás.

A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke szerint védekező intézkedések nélkül szabad az út a covid terjedése előtt az oktatási-nevelési intézményekben - mondta el a Népszavának. A PSZ alelnöke szerint az is problémát jelent, hogy azok, akik már kaptak védőoltást, mentesülnek a karantén-kötelezettség alól, miközben a vírust oltottan is terjeszthetik. Ha egy pedagógus fertőződik meg, otthoni munkavégzést sem rendelnek el számára.

A legutóbbi hírek szerint Kazincbarcikán mintegy kétszáz diák került karanténba, miután az egyik tanár Covid-fertőzött lett. Múlt héten egy budai általános iskolában, azt megelőzően egy pilisborosjenői általános iskolában kellett intézkedni fertőzések miatt. Kásler Miklós miniszter korábbi nyilatkozatából kiderült,

a tanároknak 85 százaléka van beoltva, a 12-19 éves korosztálynak viszont még mindig csak az 50 százaléka.

A tanári érdekképviseletek mellett a Házi Gyermekorvosok Egyesülete is fontosnak tartaná, ha legalább az oltatlanok körében elvégeznék a heti egyszeri tesztelést, különösen, ha egyéb védőintézkedés – például a maszkviselési, távolságtartási kötelezettség – nincs érvényben az iskolában. Mint legutóbbi állásfoglalásukban írták, eddigi tanulmányok szerint az iskolai esetek 30-60 százalékát a tünetmentesek szűrésével azonosították, ami nagyban hozzájárul a fertőzés megfékezéséhez.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 22. hétfő
Csilla, Noémi
17. hét
Április 22.
A Föld napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm