9 °C Budapest
10-ből 1 iskolában most is digitális munkarend van: futótűzként terjed a koronavírus

10-ből 1 iskolában most is digitális munkarend van: futótűzként terjed a koronavírus

2021. február 24. 10:01

Egyre több iskolában rendelnek el tantermen kívüli oktatást vagy kényszerszünetet: tízből egy iskola már érintett a járvánnyal hivatalosan. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete hiányolja a tesztelést, nemcsak a tanárok, hanem gyerekek esetében is.

Újra egyre több oktatási intézményben rendelnek el digitális oktatást a vírus terjedése miatt - derült ki az RTL Híradó riportjából. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának friss adatai szerint jelenleg az iskolák több, mint 12 százaléka érintett, az óvódáknak pedig 6 százaléka érintett. Ez jellemzően 1-1 osztályt vagy csoportot érint.

Forrás: RTL Híradó

A koronavirus.gov.hu napi tájékoztatója, illetve Operatív Törzs napi sajtótájékoztatója egy ideig közölte az adatokat, hogy hány oktatási intézményben van jelen a vírus, azonban ez februárban már nem jellemző. Maruzsa Zoltán legutoljára február 9-én jelent meg az Operatív Törzs tájékoztatóján, és számolt be arról, hogyan alakul a járvány az iskolákban, óvodákban.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete az RTL Híradónak azt mondta, hogy a tanárokat és a diákokat is tesztelni kellene. Jelenleg nincsenek olyan tesztkampányok, mint amilyenek a 2. hullámban, amikor az intézményekben tesztelték a pedagógusokat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 5. 20:40