Nem vicc: a szülőktől várnak segítséget három iskola felújításához

Nem vicc: a szülőktől várnak segítséget három iskola felújításához

2018. február 14. 11:00

Szülői összefogást sürgetnek három szekszárdi állami iskolában a vizesblookkok felújításához, nem feltétlenül a szülőktől, de a szülők kapcsolatrendszerén keresztül péládul vállalkozóktól várnak pénzt - írja a Magyar Nemzet.

Három szekszárdi iskolában is olyan rosszak az állapotok az iskolai wc-kben, hogy a szülőkhöz fordultak: segítsenek összeszedni a felújítás költségeinek egy részét. A lap által megszólaltatott szülők non-szensznek tartják a felvetést, az iskolák viszont inkább szülői, tankerületi és önkormányzati összefogási lehetőségként próbálják meg beállítani az ügyet.

Mindhárom iskola állami tulajdonú, ennek ellenére van, amelyik intézmény felújításához az önkormányzat is hozzájárulna.

Cikkünk megjelenése után a Klebelsberg Központ reagált a hírekre; közleményüket alább változtatás nélkül közöljük:

"Csúsztatások jelentek meg a sajtóban egyes szekszárdi iskolákról. Az illetékes tankerületi központ, mint fenntartó folyamatosan figyelemmel kíséri a rá bízott intézmények állapotát, elvégzi a szükséges karbantartási felújítási munkálatokat. A Magyar Nemzetben megjelent cikkel ellentétben a Szekszárdi Tankerületi Központ, egy szülői kezdeményezést karolt fel, szó sem volt arról, hogy pénzt kérnek a szülőktől a nevezett iskolák mosdóinak felújítására. Az iskolák, a tankerületi központ és az önkormányzat háromoldalú összefogásának eredményeként megjelenésükben is megújulhatnak az érintett intézmények higiénikus, rendezett állapotú mosdói. Az iskolai mosdók karbantartása, az elavult infrastruktúra felújítása fenntartói feladat, amelyet folyamatosan végez a tankerületi központ az általa fenntartott intézményekben. A cikkben sugalltakkal ellentétben a fenntartónak nincsenek pénzügyi jellegű elvárásai a szülők felé. Tavaly a Szekszárdi Tankerületi Központ közel 350 millió forintot fordított saját költségvetéséből iskolák karbantartásához, felújításához szükséges anyagbeszerzésre. 2018-tól folyamatosan fognak megújulni az iskolák, pályázati forrásból mintegy 740 millió forint értékben tíz intézményt újít fel a tankerületi központ."

A bortíókép illusztráció.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?