12 °C Budapest
Küzdősport és lövészet a tornaóra helyett?

Küzdősport és lövészet a tornaóra helyett?

2017. március 24. 09:31

Veszélyes is lehet, ha a kormány megfelelő előkészítés és tapasztalt szakembergárda biztosítása nélkül "színesíti" lövészet oktatásával az iskolai tornaórákat - írja a Népszava.

Egy új kormányzati koncepció szerint az iskolai tornaórákat küzdősportokkal, illetve lövészet oktatásával is kiegészítenék. Az ezek bevezetéshez szükséges kerettanterv pedig akár már a 2019-re tervezett új Nemzeti alaptanterv bevezetésével együtt is várható.

Ha a kormány bevezeti az iskolai lövészetet, akkor nem csak újabb lőterekre, de a szakemberképzés erősítésére is nagy szükség lesz - mondta el a lapnak a sportlövész Gurisatti Gyula. A lő-órák tervének ráadásul nem minden iskolaigazgató örül, hiszen múzeumba is alig tudják elvinni a gyerekeket, honnan lenne forrás arra, hogy lőterekre utaztassák őket?

Dúró Zsuzsa gyermekpszichológus szerint az iskolai sportlövészet szerint nem "ördögtől való", de bizonyos személyiségtípusú gyerekeknél az eredeti céllal ellentétes hatást is kiválthat, ezért ő is az alapos szakmai előkészítést és előzetes vizsgálatok szükségességét hangsúlyozta.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?