14 °C Budapest
Rengeteg a hiba az új tankönyvekben: kétmilliárdból javítják

Rengeteg a hiba az új tankönyvekben: kétmilliárdból javítják

Pénzcentrum
2016. szeptember 19. 08:31

173 kísérleti tankönyvből javítanak ki legalább 106-ot két ütemben, legkésőbb 2018 első féléve végéig. Erre kétmilliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást fordít az Oktatáskutató és fejlesztő Intézet - írja a Népszabadság.

A kísérleti tankönyvek és a diákok által alig használt weboldal fejlesztését eddig is az unió fizette: a 2,6 milliárd forint pályázati támogatás kézzelfogható eredménye a digitális tartalmakkal feltöltött honlap mellett 86 kísérleti tankönyv, 76 munkafüzet és 11 egyéb, tanulást segítő kiadvány. Ebből az összesen 173 kiadványból javítanak ki legalább 106-ot, legkésőbb 2018 első féléve végéig.

A teljes támogatás minimum 60 százalékát a köznevelési portál "funkciófejlesztésére, továbbfejlesztésére és használatának elterjesztésére" kell költeni, a hibáktól hemzsegő kísérleti tankönyvek javítgatására 800 millió forint jut.

A weboldalnak sem árt a figyelem: a diákok alig ismerik, és sok pedagógus szól róla fitymálóan azért, mert a digitális tananyag nagy része nem interaktív, csupán a kísérleti tankönyvek szkennelt változatát tartalmazza. Mivel már eddig is csaknem másfél milliárdot költöttek rá, kérdés, hogy az újabb 1,2 milliárd mire lesz elég.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?