15 °C Budapest
Szakképzés: nem a tervek szerint halad az átalakítás

Szakképzés: nem a tervek szerint halad az átalakítás

2016. augusztus 25. 10:29

Az átnevezés sikeresen lezajlott, de diákokkal nem sikerült megtölteni a szakközépiskolákat és a szakgimnáziumokat. Az előbbiek esetében tíz férőhely közül hatot nem sikerült feltölteni, míg az utóbbiak esetében tíz helyből négy maradt üresen - írja ma reggel a Magyar Nemzet.


Az országnak nem közepes gimnazistákra, hanem jó szakemberekre van szüksége.

- jelentette ki korábban Orbán VIktor miniszterelnök.

A szakképzés átalakításának jegyében megváltoztatták az ilyen típusú oktatást nyújtó intézmények elnevezését:

  • A szakközépiskolákból szakgimnáziumok, míg
  • a szakiskolákból szakközépiskolák lettek.

A férőhelyek feltöltése azonban nem sikerült. Az 55 ezer szakgimnáziumi helynek csupán az 56,3 százalékára találtak diákot, míg a szakközépiskolák esetében a 40 százalékot sem érte el ez az aránya (38,8%).

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Tanítanék Mozgalom és a Civil Közoktatási Platform a múlt héten nyílt levélben fordult Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez, átgondolatlannak és felelőtlennek nevezve az átalakításokat. A civilek többek között a közismereti órák számának csökkentését sérelmezik a szakképzési rendszerben.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?