2020. szeptember 30. szerda Jeromos

Meglepetés: ezt nem fogja bírni erővel Magyarország


Korábban lehet gond a nyugdíjrendszerrel, mint eddig gondolták, a megoldás a vállalati nyugdíjprogramok támogatása lenne - írja ma reggel a Világgazdaság.

Fontos lenne a vállalati nyugdíjprogramok támogatása, ugyanis az állami rendszer korábban küzdhet majd fenntartási gondokkal, mint eddig gondolták. A jellemzően volt szocialista országok, melyek csak egyéni nyugdíjtervekkel rendelkeznek, általában kevésbé képesek megfelelő méretű nyugdíjvagyont felhalmozni - írja közös tanulmányában Pandurics Anett, a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) elnöke és Szalai Péter, a PEND Consulting vezetője.

Az Állami Számvevőszék lapjában megjelent írás szerint a rendszerváltás óta eltelt időben a munkáltatók nem alakítottak ki vállalati nyugdíjprogramokat, pedig ezek segíthetnék a képzett munkaerő megtartását is, ráadásul költségterhelésük is alacsonyabb, mint az egyéni programoké.

A kutatók azért jutottak arra az eredményre, hogy a korábban vártnál már hamarabb gond lehet a magyar nyugdíjrendszerrel, mert a Népességtudományi Kutatóintézet adatai tükrében a Magyar Nemzeti Bank túl optimistán mérte fel, hogy egy keresőre hány időskorú eltartott fog jutni - írja ma reggel a lap.

Hozzászólások száma: 2 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Kenterbe vágják a világot a magyar IT-sek: de hol vannak még a nyugati fizetések!
A koronavírus-járvány nyomában bizonyos szakmák poziciók, ha ideiglenesen is, de háttérbe szorultak,


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó