2018. január 17. szerda Antal, Antónia

Kiderült: ennyi nyugdíjat kap 2018-ban Paudits Béla

  • Blikk
  • 2018. január 13. szombat 16:00

Havonta néhány tízezer forintból él az évek óta betegeskedő Paudits Béla. A színművész egyetlen reménysége az a támogatás, amit a Jászai Mari-díja után kaphatna, csakhogy a díjat annak idején nem vette át.

Havi 120 ezer forintot jelenthetne Paudits Béla számára az, hogy korábban Jászai Mari-díjat kapott. Csakhogy a díj egyelőre nincsen nála, mivel annak idején nem vette át az elismerést - írja a Blikk. A díjat 1993-ban ítélték oda a színművésznek, aki akkor még nem sejthette, hogy két és fél évtized múlva ez húzhatná ki őt a bajból.

Állítólag hamarosan pályázatot hirdet a Magyar Művészeti Akadémia, amellyel támogatást lehet nyerni azoknak, akik állami díjjal rendelkeznek"

 - mondta Paudits.

Ez a támogatás rengeteget segítene a helyzetén, mivel az évek óta betegeskedő, ágyhoz kötött színész 70 140 forintos nyugdíjból kénytelen megélni. Az egyszobás garzonban élő színművésznek jelenleg arra sincs pénze, hogy tisztasági festést csináljanak nála, az elöregedett ablakai pedig télen húznak.

Ha sikerülne elnyerni ezt a támogatást, akkor 120 ezer forintot kapnék pluszba halálomig. Nagyon nem mindegy, hogy 70 ezerből vagy majd 200 ezerből tudok-e megélni"

 - magyarázta Paudits, aki az ápolója segítségével próbálja elérni, hogy megkapja az egykoron neki ítélt díjat.

És a te nyugdíjaddal mi lesz?

Nem Paudits Béla az egyetlen, akinek ilyen alacsony a nyugdíja. Tavaly több ismert személyiség - többek között például Nagy Feró, Wahorn András, Koós János - is a nyilvánosság előtt vallott a nyugdíja mértékéről, és természetesen sokan vannak az átlagemberek közül is, akik a munkával eltöltött éveik után minimális összegekből kénytelenek megélni.

Aligha újdonság bárkinek is az, hogy a nyugdíjrendszer mai formájában hosszú távon fenntarthatatlan. Ennek ellenére a munkavállalók mintegy fele nem tesz félre a nyugdíjas éveire - legalábbis ez derült ki egy októberben publikált nyugdíjpénztári kutatásból. Pedig ha valaki nem nélkülözések közepette szeretné eltölteni a nyugdíjas éveit, akkor mindenképpen időben el kell kezdenie megtakarítani.

Az állam egyébként adójóváírások formájában igyekszik támogatni a nyugdíjcélú megtakarításokat. Több nyugdíjcélú megtakarítási forma is létezik, az ezekről szóló, Pénzcentrum által készített rövid összefoglaló videót alább megtekintheted.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 1 milliós hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a Sberbank nyújtja (THM 10,97%), de nem sokkal marad el ettől az K&H Bank (THM 11,50%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB Bank, a Cetelem, az ERSTE Bank, illetve a Budapest Bank kölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Hozzászólások száma: 11 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Ezek az országok a világ legnagyobb sörfogyasztói

Ha sörivásról van szó, akkor a csehek verhetetlenek. Egy új tanulmány azt vizsgálta, hogy az egyes országokban mennyi sört fogyasztottak az emberek fejenként 2017 folyamán. Tavaly egy átlagos cseh 137,38...
 

Fogadjunk, hogy eddig te sem így használtad az alufóliát

A konyha a mindennapi életünk része, sokan mégis esve-kelve mozognak benne. Úgyhogy senkinek sem árthat egy kis felokosítás. Az alufólia például csodákra képes, de azért a bikinis sütemények is megérnek...
NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

01.18-01.24
Országos

Spar

01.18-01.24
Országos

Auchan

01.18-01.24
Országos

Interspar

01.11-01.17
Budapest

Spar

01.11-01.17
Országos

Aldi

01.11-01.17
Országos

Auchan

01.11-01.17
Országos

Tesco

01.11-01.17
Országos