27 °C Budapest
Beautiful blond middle-aged woman relaxing on the terrace of a country house in summer and using a laptop for online work balcony flower news

Döbbenetes: tényleg a nyugdíjasok miatt szívnak ennyire a középkorú emberek?

2024. március 26. 22:33

A 44 és 59 év közöttiek egyre nehezebben találnak munkát, ennek egyik oka, hogy a náluk egy generációval idősebb baby boomerek halogatják a nyugdíjba vonulást. 

Szakértők szerint a középgeneráció egy úgynevezett háromemeletes szendvicsben van életének jelenlegi szakaszában. Ezeket a gondokat fejeli meg, hogy vagy nem tartják őket eléggé jónak az óriási technológiai változások követéséhez vagy kevésnek tartják tapasztalataikat ahhoz, hogy nem sokkal idősebb vezető kollégáik helyére lépjenek. 

Tudományos kutatások szerint a 45 és 65 éves közötti korosztályok tagjaival kapcsolatban számos sztereotípia alakult ki. A legfontosabb, hogy kedvesnek, de lomha gondolkodásúnak tartják őket - idézi az mfor.hu BBC cikkét.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem