14 °C Budapest
Senior Man Checking Calculating Personal Finance at Home, Feeling Stress from Money Problem. Concerned Elderly Male get Official Bank Notification, Financial Bill, Unpaid Debt or Tax and Feel Worried

Nyugdíj utalás 2024 február: itt a kalkulátor, ennyi pénzt kapnak a magyar nyugdíjasok hamarosan

2024. február 12. 13:16

Ma érkezik a februári nyugdíj és a 13. havi juttatás a magyar idősek bankszámláira, és a Magyar Posta is a mai napon kezdi meg kézbesítást. Az első emelt összegű nyugdíjat már megkapták a nyugdíjasok januárban. A 2024. évi nyugdíjemelésről szóló hivatalos rendelet 2023. december 1-jén jelent meg a Magyar Közlönyben, eszerint utalták 2024. januárban 6 százalékkal megemelt nyugdíjakat. A Pénzcentrum idén is elkészítette azt a nyugdíjemelés kalkulátort, amellyel könnyedén lehet ellenőrzni, hogy a tavalyi nyugdíj alapján mekkora összegre számíthatnak havonta az idősek. A februári hónap azért különleges, mert a 13. havi nyugdíj februárban érkezik. Mutatjuk a pontos összegeket!

Nyugdíjemelés 2024. január

A Magyar Közlönyben 2023. december 1-jén megjelent rendelet szerint a nyugdíjemelés mértéke 2024. januárban 6 százalékos volt. Fontos, hogy emelésre csak az volt jogosult, aki tavaly, vagyis 2023-ban ment el nyugdíjba, aki 2024. január 1-jén vagy az után, az ne várjon emelt összeget. Még múlt évben elkészítettük a nyugdíjemelés kalkulátort, amely megmutatja, mekkora összeg jár idén a nyugdíjasoknak havonta. A kalkulátor azt is megmutatja, hogy februárban mekkora összeg várható a 13. havi nyugdíjjal együtt.

A Pénzcentrum 2024-es nyugdíjemelés kalkulátor használata

Ahhoz, hogy kiderüljön, pontosan mekkora összeg várható 2024-ben öregségi nyugdíj címén, nincs más teendőnk, mint beírni a Pénzcentrum nyugdíjemelés kalkulátorába a 2023. december havi nyugdíj összegét és a Kalkuláció gombra kattintani:

Januárban már megérkezett az emelt összeg, a febuári nyugdíjakat pedig ma utalják, illetve kezdik kézbesíteni. 

Mennyi lesz a 13. havi nyugdíj 2024-ben? 13. havi nyugdíj kalkulátor 2024

A 13. havi nyugdíj összege megegyezik a 2024. januári nyugdíjemelést követően kapott összeggel. Pontosan akkora összegű nyugdíj, mint egy normál hónapra járó juttatás. A 13. havi nyugdíj a februári nyugdíjjal együtt érkezik. A pontos összeg attól függ, kinek mekkora volt a nyugdíja 2024 januárjában. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mikor lesz nyugdíj utalás 2024-ben?

Már megjelentek a hivatalos nyugdíjfolyósítási dátumok, melyeket a Magyar Államkincstár tett közzé. Ez alapján jövőre három hónapban érkezik majd korábban a nyugdíj azoknak, akik bankszámlára kérték az összeget. Kiemeltük a rendkívüli hónapokat:

 • január 12. (péntek)
 • február 12. (hétfő) + 13. havi nyugdíj
 • március 12. (kedd)
 • április 12. (péntek)
 • május 10. (péntek)
 • június 12. (szerda)
 • július 12. (péntek)
 • augusztus 12. (hétfő)
 • szeptember 12. (csütörtök)
 • október 11. (péntek)
 • november 12. (kedd) (az esetleges novemberi nyugdíjkorrekcióval, januárig visszamenőleg)
 • december 3. (kedd)

Azok, aki postán kapják a nyugdíjat, idén is a Magyar Posta által kiadott kézbesítési naptárban megjelölt napon számíthatnak a nyugdíj érkezésére. A naptárakat tavaly novemberben küldte ki a posta.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 25. vasárnap
Mátyás
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm