6 °C Budapest
Upset depressed Senior man sitting at the table and calculating finances. Old man checking bills. Man counting coins on the table. Pension calculation concept

Figyelmeztetést kaptak a nyugdíj előtt állók: tényleg jöhet a sírig tartó munka?

2022. szeptember 24. 13:31

Nem biztos, hogy ki kell lépni a munkaerőpiacról azoknak, akik elérik a nyugdíjkorhatárt egy friss elemzés szerint, ugyanis egész Európában munkaerőhiány tapasztalható a várható élettartam növekedése és a születések számának csökkenése miatt.

A dán kormány úgy tűnik felismerte azokat a kockázatokat, amelyek a nyugdíjrendszert sújtják - nem csak náluk, de egész Európában - és lépéseket tesznek ezek csökkentésére. A lényeg, hogy nem biztos, hogy ki kell lépni a munkaerőpiacról - írja a Napi.hu a European Pension szakportál alapján.

Bejelentették, hogy ipari partnerséget kíván létrehozni azzal a céllal, hogy a tapasztalt és idősebb dolgozókat a munkaerőpiacon maradásra ösztönözzék. Bár az idősebbek foglalkoztatottsága az elmúlt 30 évben növekedett Dániában, elmarad a norvég és a svéd foglalkoztatási szinttől.

Szövetkezetbe be!

Komoly problémát jelent a vállalkozások számára, hogy a nyári diákmunka dömping után ősszel megoldást keressenek a megüresedő pozíciók betöltésére - erre megoldást kínálhat a nyugdíjasok foglalkoztatása, mely alternatívaként szolgál az iskolakezdés utáni időszakra.

Legnagyobb számban könnyű fizikai, rugalmas időbeosztásban végezhető munkalehetőségek elérhetőek a nyugdíjasok számára, de egyre nagyobb számban nyílnak meg irodai pozíciók is. A végzetséget nem igényfő munkakörök ellátásával megkereshető órabér 1000-1300 forint között van, a kvalifikáltabb munkák esetében ez bőven 1500-1600 forint felett is lehet. 

 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?