25 °C Budapest
Elderly woman in red jacket sitting at the table in the house.

Ezen múlik mindenki nyugdíja: megjelent a mindent eldöntő rendelet

2022. április 5. 10:31

Március végéig nem jelent meg a valorizációs szorzókról szóló kormányrendelet, pedig ennek legkésőbb 31-én meg kellett volna történni - emlékeztetett Farkas András nyugdíjszakértő. Végül a rendelet most hétfőn jelent meg. 

Farkas András arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány késlekedik azonn rendelet publikásával, amelyet máskor – a törvénynek megfelelően – márciusban szoktak kiadni. Az úgynevezett valorizációs szorzóra az öregségi nyugdíj alapját képező havi átlagkereset kiszámításához van szükség, az átlagos nettó keresetek alakulásához igazodó szorzószámok alkalmazásával lehet csak megállapítani a 2022-as nyugdíjakat, a korhatár előtti ellátást, az átmeneti bányászjáradékot és a táncművészeti életjáradékot.

A rendeletet azért várták sokan, mert az ügyintézési határidő 2022. április 15-én lejár. Végül a Magyar Közlöny hétfő esti számában adták ki az 1950 és 2020 közti időszakra vonatkozó táblázatot, amely a 2020-as évre 1,087-es szorzót határozott meg. A rendelet csütörtökön lép hatályba.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?