35 °C Budapest
Elderly 95 years old woman sitting miserably at the table at home and counting remaining coins from the pension in her wallet after paying the bills.

Soron kívüli nyugdíjkiegészítés kellhet a magas infláció miatt? Megszólalt a Parlament

2022. március 9. 10:41

A magas infláció miatt, soron kívüli nyugdíj kiegészítésre van szükség. A valóságos infláció és a nyugdíjemelés mértéke közötti növekvő különbségek komoly nehézséget jelentenek az idős emberek megélhetésének biztosításában - közölte a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület.

Mint írták, az évelejei nyugdíjemelés arra a törvényi kötelezettségre épült, hogy a tervbe vett fogyasztói áremelkedéssel megegyező mértékű emelés biztosítja a nyugdíjak reálértékének megőrzését. A tavaly nyáron elfogadott költségvetési törvényben szereplő három százalékos inflációs prognózis tarthatatlansága már hamar kiderült a döntéshozók számára is. A tervezett pénzromlás mértékéhez igazodva decemberben (MK. 225. sz. XII.9-én) a Kormány öt százalékos nyugdíjemelésre korrigálta a téves várakozását.

A tényleges fogyasztói árnövekedés mértékét a KSH által nyilvánosságra hozott 2022.januári 7,4 %-os, majd a februári 7,9 %-os, továbbá a márciusi 8,3 -%-os pénzromlás mutatja.

A valóságos infláció és a nyugdíjemelés mértéke közötti növekvő különbségek komoly nehézséget jelentenek az idős emberek megélhetésének biztosításában - tették hozzá.

Az időseknek jogszerűen járó nyugdíj kiegészítés összegének visszatartásával a Kormány a nyugdíjasokat ismét kényszerhitelezővé teszi. Elvárjuk a Kormánytól, hogy intézkedjen a tényleges inflációhoz igazodó, soron kívüli nyugdíj-kiegészítés folyósítása érdekében. Az alacsony nyugellátásban részesülő honfitársaink életkörülményeinek és életkilátásainak romlása miatt, nem fogadhatóak el a későbbi korrekciók ígéretei

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

- fogalmazott az egyesület.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 4. hétfő
Ulrik
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?