The senior woman and man holding gas bill in front of heating radiator. Payment for heating in winter.

Kiakadtak a korrekción a nyugdíjasok: a Parlament szerint hiba van a számításban

2021. szeptember 8. 13:45

Az idősek meglepetéssel és komoly fenntartásokkal fogadták a KSH mai adatszolgáltatását, amelyben az idei év első nyolc havi fogyasztói áremelkedését a nyugdíjasok körében csupán 3.9 százalékos mértékűnek mutatta ki - áll a Nyugdíjas Parlament szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében

Az idősek meglepetéssel és komoly fenntartásokkal fogadták a KSH mai adatszolgáltatását, amelyben az idei év első nyolc havi fogyasztói áremelkedését a nyugdíjasok körében csupán 3,9 százalékos mértékűnek mutatta ki.

Kifogásolják például, hogy a KSH módszertani eljárásrendje nem teszi lehetővé, hogy a nyugdíjasokat különösen sújtó járvány miatt jelentkező plusz kiadásokat a hivatal figyelembe vegye. Nem kerültek be a „nyugdíjas fogyasztói kosárba” sem a szükséges fertőtlenítő szerek és eszközök, sem az immunrendszert erősítő készítmények, sem a társas kapcsolatok fenntartásához elengedhetetlen szolgáltatások igénybevételének megnövekedett kiadásai.   

Felkérjük a Kormányt, hogy a hatályos törvény által biztosított jogkörével - 1997. évi LXXXI. törvény 62.§ (6) – élve, a „tényleges adatok ismeretében”, a törvényben rögzített visszamenőleges nyugdíj-kiegészítésen túl, „további kiegészítő intézkedést tegyen”.

 - áll a közleményben. 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Azt kérik a Kormánytól, hogy az összes háztartást figyelembe vevő átlagosan 4,3 százalékos infláció képezze a novemberi visszamenőleges nyugdíj-kiegészítés kiszámításának alapját.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 22. csütörtök
Gerzson
8. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. február 21. 21:33
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem