0 °C Budapest
8+1 kérdés, amit neked is fel kell tenned a nyugdíjadról

8+1 kérdés, amit neked is fel kell tenned a nyugdíjadról

Pénzcentrum
2017. november 7. 13:30

Érdekes programot és különleges előadókat ajánlunk november 13-ára: fontos kérdéseket feszeget a következő Portfolio befektetői klub, amit egy moziteremben rendeznek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A statisztikák szerint mi magyarok tisztában vagyunk az öngondoskodás fontosságával, azonban az aktív magyar népesség jelenleg nem gondol a nyugdíjas éveire. Mégis sok fontos kérdés felmerül a megtakarításainkkal kapcsolatban:

  • Miért nem gondol már most a többség a nyugdíjas évekre?
  • Kinek a felelőssége ennek fontosságát hangsúlyozni és kinek a felelőssége az időskori nyugdíj biztosítása? Kizárólag az egyén felelőssége? Vagy szerepet játszhat a munkáltató is?
  • Egyáltalán, kinek a felelőssége az időskori megélhetés biztosítása, mekkora szerepe lehet ebben az államnak?
  • Az államnak, mennyire kell ebben aktívnak lennie, vagy milyen ösztönzőket érdemes itt alkalmaznia? (adópolitika, stb.)
  • Van esetleg lelki akadálya a megtakarításoknak?
  • Mikor és hogyan érdemes elkezdeni a megtakarítást idős éveinkre? Tisztában vagyunk-e minden lehetőséggel és az adókedvezményekkel?
  • Milyen befektetési stratégiát válasszunk a nyugdíjcélú megtakarítások kezelésére?
  • Hogyan segíti a jelenlegi időskori generáció a családját? Miből teheti meg ezt?
  • A nagyszülők segítsége hogyan integrálható a jelenlegi családmodellekbe és ez milyen következményekkel jár?

Ezekre a kérdésekre keresi a választ a következő Portfolio befektetői klub.Abban is segítünk, mikor és hogyan érdemes megtakarítani az idős évekre, melynek köszönhetően nemcsak magunknak, hanem az egész családnak segítségére lehetünk nagyszülőként.

Az ingyenes (de regisztrációhoz kötött) rendezvényen izgalmas előadók várják a vendégeket: Szirmai Gergő vlogger, filmkritikus, Hammer Ferenc egyetemi docens és Nagy Csaba, az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója.

A tartalomhoz illően a helyszín is különleges: a Mi Mozink Óbuda mozitermében, popcorn-nal és üdítővel a kézben, közérthetően és érdekesen beszélgetnek a vendégek a témáról.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A részvétel Támogatónknak köszönhetően ingyenes, de regisztrációhoz kötött: a jelentkezéshez KATTINTS IDE!

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 24. 16:06