Meglepetés: ezt nem fogja bírni erővel Magyarország

Meglepetés: ezt nem fogja bírni erővel Magyarország

2017. július 27. 10:00

Korábban lehet gond a nyugdíjrendszerrel, mint eddig gondolták, a megoldás a vállalati nyugdíjprogramok támogatása lenne - írja ma reggel a Világgazdaság.

Fontos lenne a vállalati nyugdíjprogramok támogatása, ugyanis az állami rendszer korábban küzdhet majd fenntartási gondokkal, mint eddig gondolták. A jellemzően volt szocialista országok, melyek csak egyéni nyugdíjtervekkel rendelkeznek, általában kevésbé képesek megfelelő méretű nyugdíjvagyont felhalmozni - írja közös tanulmányában Pandurics Anett, a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) elnöke és Szalai Péter, a PEND Consulting vezetője.

Az Állami Számvevőszék lapjában megjelent írás szerint a rendszerváltás óta eltelt időben a munkáltatók nem alakítottak ki vállalati nyugdíjprogramokat, pedig ezek segíthetnék a képzett munkaerő megtartását is, ráadásul költségterhelésük is alacsonyabb, mint az egyéni programoké.

A kutatók azért jutottak arra az eredményre, hogy a korábban vártnál már hamarabb gond lehet a magyar nyugdíjrendszerrel, mert a Népességtudományi Kutatóintézet adatai tükrében a Magyar Nemzeti Bank túl optimistán mérte fel, hogy egy keresőre hány időskorú eltartott fog jutni - írja ma reggel a lap.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?