30 °C Budapest
Jó hír az OTP ügyfeleinek: bővül a megtakarítási paletta

Jó hír az OTP ügyfeleinek: bővül a megtakarítási paletta

2016. október 3. 21:02

Október elsejétől tagok már hat különböző kockázatú befektetési lehetőség közül választhatnak az OTP Nyugdíjpénztárnál. A Pénztárhoz idén augusztus végéig több mint 5,9 milliárd forintnyi egyéni tagbefizetés érkezett. Ez mintegy 10 százalékkal, több mint 535 millió forinttal haladja meg a tavalyi év azonos időszakának eredményeit.

Az OTP Nyugdíjpénztár tagjai eddig öt portfólió közül választhattak kockázatvállalási hajlandóságuk szerint. Most, az Idősek Nemzetközi Világnapjához időzítve új befektetési lehetőséget indít a hazai piac legnagyobb pénztári szereplője. Az Óvatos portfólió több mint 80 százalékban állampapírt tartalmaz, ezért elsősorban a mérsékeltebb kockázatot kereső ügyfeleknek ajánlják.

Nagy Csaba, az OTP Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója úgy véli, hogy ez a portfólió a nyugdíjkorhatárhoz közelebb álló tagok számára lesz megfelelő választás:

Érdemes a nyugdíjcélú megtakarításainkat dinamikusan kezelni, ami azt jelenti, hogy minél fiatalabbak vagyunk, annál magasabb részvénykitettséggel rendelkező portfóliót érdemes választani, és ahogyan közelítünk a nyugdíjkorhatárhoz, fokozatosan a kevésbé kockázatos portfóliókra váltani. A most elindított Óvatos portfóliónkat, elsősorban az idősebb, már a nyugdíjhoz közelebb álló tagjainknak ajánljuk.
NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?