Jó hír az OTP ügyfeleinek: bővül a megtakarítási paletta

Jó hír az OTP ügyfeleinek: bővül a megtakarítási paletta

2016. október 3. 21:02

Október elsejétől tagok már hat különböző kockázatú befektetési lehetőség közül választhatnak az OTP Nyugdíjpénztárnál. A Pénztárhoz idén augusztus végéig több mint 5,9 milliárd forintnyi egyéni tagbefizetés érkezett. Ez mintegy 10 százalékkal, több mint 535 millió forinttal haladja meg a tavalyi év azonos időszakának eredményeit.

Az OTP Nyugdíjpénztár tagjai eddig öt portfólió közül választhattak kockázatvállalási hajlandóságuk szerint. Most, az Idősek Nemzetközi Világnapjához időzítve új befektetési lehetőséget indít a hazai piac legnagyobb pénztári szereplője. Az Óvatos portfólió több mint 80 százalékban állampapírt tartalmaz, ezért elsősorban a mérsékeltebb kockázatot kereső ügyfeleknek ajánlják.

Nagy Csaba, az OTP Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója úgy véli, hogy ez a portfólió a nyugdíjkorhatárhoz közelebb álló tagok számára lesz megfelelő választás:

Érdemes a nyugdíjcélú megtakarításainkat dinamikusan kezelni, ami azt jelenti, hogy minél fiatalabbak vagyunk, annál magasabb részvénykitettséggel rendelkező portfóliót érdemes választani, és ahogyan közelítünk a nyugdíjkorhatárhoz, fokozatosan a kevésbé kockázatos portfóliókra váltani. A most elindított Óvatos portfóliónkat, elsősorban az idősebb, már a nyugdíjhoz közelebb álló tagjainknak ajánljuk.
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 19. szombat
Gyárfás
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?