6 °C Budapest

Magánnyugdíjpénztárak: ennyi lesz a kötelező tagdíj

2015. január 6. 16:30

A december végén tartott közgyűlések értelmében a fennmaradó magánnyugdíjpénztárak mindegyikében megszavazták a kötelező havi tagdíjfizetést. Bár a tagdíj mértéke pénztáranként eltér, de ezzel biztosítható lehet a pénztárak fennmaradása.

A magánnyugdíjpénztárak december végén tartott közgyűléseiken döntöttek az egységes tagdíj mértékéről. A pénztárak többsége már elérhetővé tette a közgyűlésen megszavazott tagdíjakra vonatkozó információkat.

  • Az MKB Magánnyugdíjpénztár közleménye szerint a kötelező havi tagdíj 1000 forint lesz, amelyet havonta kell majd a tagoknak teljesíteniük, de éven belüli előteljesítés is lehetséges lesz.
  • A Szövetség Magánnyugdíjpénztár honlapja szerint a havi minimum tagdíj 400 forint lesz, míg a Budapestnél ugyanez piaci információk szerint 200 forintot tesz majd ki havi szinten.
  • A Horizont Magánnyugdíjpénztárnál március 1-től lesz kötelező a havi 500 forintos tagdíj megfizetése. A pénztár külön kiköti, hogy a tagdíjat előre legfeljebb 2 évre és visszamenőleg 6 hónapra lehet befizetni.

A közgyűlésen elfogadott havi tagdíjak megfizetésével elkerülhető lehet a magánnyugdíjpénztárak megszűnése. A már érvényben lévő törvény szerint ugyanis megszüntethető az a pénztár, ahol a tagdíjfizetők aránya a 2015. szeptember 30-a előtti hat hónap átlagában legalább két hónapon keresztül nem éri el a 70 százalékot.

Amit fontos tudni, hogy a befizetett tagdíjakból a pénztárak 2015-től 2,5 százalékot különíthetnek el működési költségekre, a fennmaradó összeg pedig a tagok egyéni számláján kerül jóváírásra. Az adományokat azonban teljes egészében felhasználhatják működéseikre a pénztárak.

A magán-nyugdíjpénztári változások jelenleg körülbelül 61 ezer tagot érintenek, a pénztáraknál lévő kezelt vagyon mértéke szeptemberben 205 milliárd forint volt.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?