13 °C Budapest

Itt az első fecske: a koronavírus járvány miatt szigorú döntést hozott az alapkezelő

2020. április 4. 17:05

Az Amundi az első globális alapkezelő, amely bejelentette, hogy felfüggeszti a 2019-es év után járó osztalékok kifizetését, összhangban az EKB kérésével - számol be a hírről a Financial Times.

Az Amundit 70%-ban a francia Credit Agricole tulajdonolja, az osztalékkifizetés felfüggesztéséről szóló javaslatot a május 12-ei virtuális közgyűlésen szavazhatják meg a részvényesek. A hatóságok mellett egyre több részvényes is a mellett szólal fel, hogy a vállalatok függesszék fel osztalékfizetésüket, hiszen jól jöhet a cégek számára a pluszpénz olyan időkben, amikor azt sem tudni, milyen gazdasági sokkot fog valójában okozni a koronavírus.

Az Amundi februárban emelte meg 3,1 euróra a részvényenkénti osztalékot azt követően, hogy két egymást követő negyedévben is tőkebeáramlást könyvelt el. Az osztalékfizetés felfüggesztése egybeesik a Credit Agricole hasonló döntésével. Az alapkezelő azt a tájékoztatást adta, hogy az így felszabaduló tőkét egyelőre tartalékszámlára helyezi és várhatóan 2020 második felében fizeti majd ki a részvényeseknek. A Moody’s egyik vezető elemzője szerint hasonló lépések várhatóak azoktól az alapkezelőktől, amelyek banki háttérrel bírnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem