2020. június 5. péntek Fatime

Itt az első fecske: a koronavírus járvány miatt szigorú döntést hozott az alapkezelő


Az Amundi az első globális alapkezelő, amely bejelentette, hogy felfüggeszti a 2019-es év után járó osztalékok kifizetését, összhangban az EKB kérésével - számol be a hírről a Financial Times.

Az Amundit 70%-ban a francia Credit Agricole tulajdonolja, az osztalékkifizetés felfüggesztéséről szóló javaslatot a május 12-ei virtuális közgyűlésen szavazhatják meg a részvényesek. A hatóságok mellett egyre több részvényes is a mellett szólal fel, hogy a vállalatok függesszék fel osztalékfizetésüket, hiszen jól jöhet a cégek számára a pluszpénz olyan időkben, amikor azt sem tudni, milyen gazdasági sokkot fog valójában okozni a koronavírus.

Az Amundi februárban emelte meg 3,1 euróra a részvényenkénti osztalékot azt követően, hogy két egymást követő negyedévben is tőkebeáramlást könyvelt el. Az osztalékfizetés felfüggesztése egybeesik a Credit Agricole hasonló döntésével. Az alapkezelő azt a tájékoztatást adta, hogy az így felszabaduló tőkét egyelőre tartalékszámlára helyezi és várhatóan 2020 második felében fizeti majd ki a részvényeseknek. A Moody’s egyik vezető elemzője szerint hasonló lépések várhatóak azoktól az alapkezelőktől, amelyek banki háttérrel bírnak.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Átalakul a gyermekgyógyászat: nagy tehertől szabadulhatnak meg a szülők
Nem kell többé egy banális panasszal azonnal az orvoshoz rohanni.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Praktiker

04.02-07.31
Országos

  Ajánlatunk