2021. február 27. szombat Ákos, Bátor

Itt az első fecske: a koronavírus járvány miatt szigorú döntést hozott az alapkezelő


Az Amundi az első globális alapkezelő, amely bejelentette, hogy felfüggeszti a 2019-es év után járó osztalékok kifizetését, összhangban az EKB kérésével - számol be a hírről a Financial Times.

Az Amundit 70%-ban a francia Credit Agricole tulajdonolja, az osztalékkifizetés felfüggesztéséről szóló javaslatot a május 12-ei virtuális közgyűlésen szavazhatják meg a részvényesek. A hatóságok mellett egyre több részvényes is a mellett szólal fel, hogy a vállalatok függesszék fel osztalékfizetésüket, hiszen jól jöhet a cégek számára a pluszpénz olyan időkben, amikor azt sem tudni, milyen gazdasági sokkot fog valójában okozni a koronavírus.

Az Amundi februárban emelte meg 3,1 euróra a részvényenkénti osztalékot azt követően, hogy két egymást követő negyedévben is tőkebeáramlást könyvelt el. Az osztalékfizetés felfüggesztése egybeesik a Credit Agricole hasonló döntésével. Az alapkezelő azt a tájékoztatást adta, hogy az így felszabaduló tőkét egyelőre tartalékszámlára helyezi és várhatóan 2020 második felében fizeti majd ki a részvényeseknek. A Moody’s egyik vezető elemzője szerint hasonló lépések várhatóak azoktól az alapkezelőktől, amelyek banki háttérrel bírnak.

Címlapkép: Getty Images

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos

Lidl

02.25-03.03
Országos

Interspar

02.24-03.31
Országos


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked