Címke: credit agricole (11 cikk)

Pénzcentrum | 2012. március 22. 12:04

Utolsó helyek a Portfolio.hu holnapi Biztosítási Konferenciájára

A természet és az időjárás kegyes volt a biztosítókhoz 2011-ben, a gazdaságpolitika azonban inkább a barátságtalanabb arcát mutatta feléjük. Felsorolni is nehéz a megtakarítási piacot érintő pozitív és negatív sokkokat: adó- és nyugdíjváltozásokhoz, frankerősödéshez és végtörlesztéshez, baleseti adóhoz és csökkenő belső kereslethez kell(ett) alkalmazkodniuk a szektor szereplőinek. Korántsem ez volt a teljes magyar biztosítási piac legsikeresebb esztendeje, de vajon mit tartogat 2012?

Pénzcentrum | 2012. február 2. 11:45

Ezt tudja az 5,95%-os forinthitel: ki járhat a legjobban?

Forinthitel akár 5,95%-os kamattal - ígéri plakátjain a Magyar Fejlesztési Bank (MFB). Ezek a hitelek nem forintalapúak, mégis igényelhetőek forintban is. A felmerülő kockázatokat egy állami árfolyamgarancia-megállapodás fedezi. Mit kell tudni az MFB 5,95 százalékos hiteleiről?

Világgazdaság | 2010. november 18. 09:32

Bizakodó áruhitelezők: viszik még a lapostévét részletre

Az idei évben valamivel erősebb áruhitelszezont várnak a hitelintézetek. Az elmúlt öt év statisztikái alapján rá is férne a növekvő kereslet a piacra, ugyanis az elmúlt években egyre kevesebb áruhitelt tudtak kihelyezni a bankok.

Pénzcentrum | 2010. május 19. 14:32

Szembemegy Európa a világgal: nehéz helyzetben az autógyártók

A világ újautó-eladásainak 2,5 százalékos növekedésére és az európaiak 5,9 százalékos visszaesésére számít 2010-ben a Crédit Agricole Corporate and Investment Bank (CA-CIB). Az autógyárak finanszírozásában nagy szerepet játszó bank negyedéves elemzéséből az is kiderül, hogy Amerikában rendkívül alacsony szintről indul a növekedés, Európában pedig 2011-ben is csak 3,4 százalékos lesz a növekedés, így az európai gyártók nehéz helyzetben maradnak.

Pénzcentrum | 2010. április 8. 12:04

Kivonul Magyarországról a Credigen Bank

A Credigen Bank a mai nappal befejezi értékesítés tevékenységét Magyarországon - erősítette meg az Index értesülését a bank kommunikációs igazgatója.

Pénzcentrum | 2009. március 5. 10:00

Nyereséges maradt a Crédit Agricole!

A várakozásoknál nagyobb, 309 millió eurós utolsó negyedévi veszteségről számolt be a második legnagyobb francia bank, a Crédit Agricole. A bank adózott eredménye 2008 egészében az utolsó negyedévi veszteséggel együtt is egymilliárd euró fölött maradt. A csoporthoz tartozó Calyon Magyarország 1,9 milliárd forint adózott eredményt ért el tavaly.

Pénzcentrum | 2007. november 22. 14:00

Mobil + hitelkártya = könnyű fizetés?

A világ több országa is a mobilos fizetés újabb fázisába érkezett, legalábbis Kanadában és Franciaországban jelentettek be egy-egy olyan kísérleti programot, amelyek továbblépnek az SMS-es fizetés rendszerén.

Pénzcentrum | 2004. december 6. 10:13

Calyon Bank: középpontban a magyar hard-landing kockázata

Az ezen a héten napvilágra kerülő magyar makroadatok segítenek abban, hogy jobban meg lehessen ítélni az ikerdeficit probléma tendenciáját, illetve a folyamatosan fennálló ún. hard-landing kockázatát a magyar gazdaság és a forint kapcsán - írja mai reggeli napi piaci elemzésében a Calyon, a legnagyobb francia bankcsoport, a Crédit Agricole vállalati és befektetési bankja. A bank

Pénzcentrum | 2004. március 11. 15:37

Külföldi elemzők az inflációról - nem lesz kamatcsökkentés

Bár a februári inflációs adat a vártnál kedvezőbb lett és a forint az elmúlt időszakban erősödik a külföldi elemzők továbbra sem várnak jegybanki kamatcsökkentést. Ugyanakkor egyes szakemberek a forint további erősödése után a gazdaság és a kormány nyomást gyakorolhat az MNB-re a kamatok csökkentése érdekében. Az MTI által megkérdezett elemzők közül Jens Nordvig, a Goldman Sachs stratégája

Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm