27 °C Budapest
Shanghai,China-July 30th 2023: X (new Twitter), Threads, Facebook, YouTube, Instagram, WeChat, WhatsApp. Douyin(TikTok) and Sina Weibo app icons. Assorted online social media software brands

Végre egy pozitív trend terjed vírusként a TikTok-on: ezzel akár milliókat takaríthatunk meg

2024. április 21. 16:37

A TikTokon terjed egy új trend, amely arra ösztönzi az embereket, hogy nyíltan kommunikálják pénzügyi céljaikat és döntéseiket, az úgynevezett  "hangos költségvetés" módszer. A módszer pozitív fogadtatásra talált a pénzügyi szakértők körében, akik szerint ez segíthet a felelős pénzkezelésben és a társadalmi nyomás csökkentésében.

A TikTok platformon egyre népszerűbbé válik a "hangos költségvetés" koncepciója, amely arra ösztönzi az embereket, hogy nyíltan beszéljenek pénzügyi céljaikról és döntéseikről- - tudósított a HuffPost. Derek Ober, a Northwestern Mutual pénzügyi tanácsadója szerint ez a módszer lehetővé teszi az emberek számára, hogy nyilvánosan vállaljanak felelősséget pénzügyi törekvéseikért, miközben pozitív megerősítést kapnak másoktól. Andrea Woroch költségvetési szakértő hozzáteszi, hogy ez a megközelítés társadalmilag elfogadhatóvá teszi a pénzügyi nehézségekkel kapcsolatos őszinte beszélgetéseket.

A hangos költségvetés előnyei között szerepel, hogy segít elkerülni az életmódbeli inflációt és összpontosítani azokra a kiadásokra, amelyek valóban fontosak. Jacqueline Howard, az Ally Bank pénzügyi wellness vezetője szerint ez a módszer lehetőséget ad arra is, hogy

újragondoljuk vásárlásaink mögöttes okait.

Azonban vannak kihívások is; például fontos, hogy ne váljon valaki túlzottan fukarrá vagy csak beszéljen a változtatásról anélkül, hogy tettekre váltaná azt. A sikeres hangos költségvetéshez konkrét pénzügyi célok kitűzése, az értékek figyelembe vétele és az igények kommunikálása szükséges. Alternatív tervek kidolgozása segíthet abban is, hogy kevésbé kerüljünk ki a társasági életből.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Összegezve, bár a hangos költségvetés-tervezés kihívásokkal járhat, ha helyesen alkalmazzák, jelentős előnyökkel járhat mind az egyén pénzügyi jólétének javítása terén, mind abban, hogy hogyan beszélünk és gondolkodunk a pénzről általánosságban. Az ilyen típusú nyílt kommunikáció reményeink szerint túllép egy egyszerű trenden és hosszan tartó változáshoz vezet az emberek pénzzel kapcsolatos hozzáállásában.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. május 28. 08:17
Gyermekvállalással együtt jár egy állandó kérdés, ami mindig benned van, akár gondolsz rá, akár nem:...
Holdblog  |  2024. május 28. 07:33
Mindig van nyerő stratégia, csak elég jól kell csinálni vallják a HOLD Alapkezelő vezetői. Szabó Bal...
MEDIA1  |  2024. május 27. 20:42
A Neokohn a törlés előtt mintegy 30 ezer követővel rendelkezett.
Kiszámoló  |  2024. május 27. 10:13
Kínában több tízmillió üres, gyakran félkész lakás van, a világ végén, ahol senki nem akar és soha n...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
22. hét
Május 28.
Nemzetközi tejnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem