26 °C Budapest
Pénzügyeiről valott Kásás Tamás: ebből él most az olimpiai bajnok vízilabdás

Pénzügyeiről valott Kásás Tamás: ebből él most az olimpiai bajnok vízilabdás

2022. június 4. 11:07

A népszerű sportember megkapó őszinteséggel mesélt az életéről, céljairól, terveiről. Mint mondta nem gyűlölte meg a sportot, de messzire került a vízilabdától. Mint elmondta, egy konkrét elfoglaltsága nincs, de nem is szorul rá, hogy mindenképp legyen munkája.

A népszerű sportember megkapó őszinteséggel mesélt az életéről egy friss interjúban. Idén tölti be a 46. életévét, 10 évvel ezelőtt, 2012-ben jelentette be visszavonulását. Mint mondta, amikor abbahagyta a sportot, annak örült a legjobban hogy nem kell többet edzésre járnia, csömöre volt már az utolsó évben a vízilabdától.

Nem gyűlöltem meg a sportot, csak már elég volt belőle. Nem akartam az uszodában megöregedni. Egy ideig próbálkoztam, kimentem Amerikába, hogy gyerekekkel foglalkozzak, de 3 hónap után rájöttem, hogy ilyen módon sem szeretnék benne maradni a vízilabdás közegben"

 - árulta el a Story Magazinnak. Arra gondolt, majd kialakul, mi lesz az útja, de igazából ez a keresés még most is tart, jelenleg sincs konkrét elfoglaltsága. 

Szerencsés vagyok, mert nem szorulok rá arra, hogy mindenképpen legyen munkám, így mindig azt csinálom, amit szeretnék. Rengeteget olvasok, sok podcastet hallgatok. (...) Nem hittem volna, hogy ennyire nehéz lesz megtalálni az utamat a vízilabda után.

Nápolyi Tommy, olimpia

A sportolóhoz köthető olasz Tommy di Napoli étterem (bár a legendás vízilabdás ma már csak kisebbségi tulajdonos), mely a járvány évét nagyon megszenvedte, 2021-ben viszont magára talált. Az idén már nagyjából a nyolcadik éve működő étterem korábban küzdött kisebb nehézségekkel. A 2019-ben még 23,6 millió forintos üzei eredményt termelő vállalkozás 2020-ban már 28,3 milliós mínuszt hozott, még úgy is, hogy az értékesítés nettó árbevétele 57,87 millió forint volt. Az pedig ezután már aligha meglepetés, hogy a cég adózott eredménye 2020-ban 28,6 millió forintos mínusz lett - írja az Mfor. A Tommyi di Napoli Kft. május elején adta le a 2021-es évre vonatkozó cégbeszámolóját, amelyen már egyértelműen látszik a járvány utáni kilábalás. Az értékesítés nettó árbevétele 81,28 millió forint volt.

Az olimpiai bajnokok 1998 óta kapnak életjáradékot. Először csak a 35 év feletti bajnokok és azok özvegyei kaptak, utána a további dobogós helyezettek. Az ezüst- és bronzérmesek a bajnokoknak járó összeg 70, illetve 50 százalékát vehetik fel. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az életjáradék összege a KSH által megállapított évi átlagkeresethez van igazítva, vagyis folyamatosan növekszik. Egy olimpiai aranyért most havi 338 ezere forint jár. 2018 óta ráadásul minden egyes éremért kifizetik a teljes összeget a sportolóknak. Kásás Tamásnak 3 olimpiai aranya van.

 

 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 9. 09:35
10 millió forint lesz a tét az Istenes Bence által vezetett msorban.
Holdblog  |  2022. augusztus 9. 06:04
Exkluzív (mini)interjút készítettünk Zsiday Viktor portfóliómenedzserrel, aki az elmúlt hetekben, tö...
Bankmonitor  |  2022. augusztus 8. 16:46
A hitelbl való ingatlanvásárlás elengedhetetlen eleme az értékbecslés, amely során felmérik a lakás...
MNB Intézet  |  2022. augusztus 8. 10:17
Idén a kriptoeszközök piacának egyik legnagyobb esését élhették át a befektetk. A kriptopiac jelenle...
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?