16 °C Budapest
Pénzügyeiről valott Kásás Tamás: ebből él most az olimpiai bajnok vízilabdás

Pénzügyeiről valott Kásás Tamás: ebből él most az olimpiai bajnok vízilabdás

2022. június 4. 11:07

A népszerű sportember megkapó őszinteséggel mesélt az életéről, céljairól, terveiről. Mint mondta nem gyűlölte meg a sportot, de messzire került a vízilabdától. Mint elmondta, egy konkrét elfoglaltsága nincs, de nem is szorul rá, hogy mindenképp legyen munkája.

A népszerű sportember megkapó őszinteséggel mesélt az életéről egy friss interjúban. Idén tölti be a 46. életévét, 10 évvel ezelőtt, 2012-ben jelentette be visszavonulását. Mint mondta, amikor abbahagyta a sportot, annak örült a legjobban hogy nem kell többet edzésre járnia, csömöre volt már az utolsó évben a vízilabdától.

Nem gyűlöltem meg a sportot, csak már elég volt belőle. Nem akartam az uszodában megöregedni. Egy ideig próbálkoztam, kimentem Amerikába, hogy gyerekekkel foglalkozzak, de 3 hónap után rájöttem, hogy ilyen módon sem szeretnék benne maradni a vízilabdás közegben"

 - árulta el a Story Magazinnak. Arra gondolt, majd kialakul, mi lesz az útja, de igazából ez a keresés még most is tart, jelenleg sincs konkrét elfoglaltsága. 

Szerencsés vagyok, mert nem szorulok rá arra, hogy mindenképpen legyen munkám, így mindig azt csinálom, amit szeretnék. Rengeteget olvasok, sok podcastet hallgatok. (...) Nem hittem volna, hogy ennyire nehéz lesz megtalálni az utamat a vízilabda után.

Nápolyi Tommy, olimpia

A sportolóhoz köthető olasz Tommy di Napoli étterem (bár a legendás vízilabdás ma már csak kisebbségi tulajdonos), mely a járvány évét nagyon megszenvedte, 2021-ben viszont magára talált. Az idén már nagyjából a nyolcadik éve működő étterem korábban küzdött kisebb nehézségekkel. A 2019-ben még 23,6 millió forintos üzei eredményt termelő vállalkozás 2020-ban már 28,3 milliós mínuszt hozott, még úgy is, hogy az értékesítés nettó árbevétele 57,87 millió forint volt. Az pedig ezután már aligha meglepetés, hogy a cég adózott eredménye 2020-ban 28,6 millió forintos mínusz lett - írja az Mfor. A Tommyi di Napoli Kft. május elején adta le a 2021-es évre vonatkozó cégbeszámolóját, amelyen már egyértelműen látszik a járvány utáni kilábalás. Az értékesítés nettó árbevétele 81,28 millió forint volt.

Az olimpiai bajnokok 1998 óta kapnak életjáradékot. Először csak a 35 év feletti bajnokok és azok özvegyei kaptak, utána a további dobogós helyezettek. Az ezüst- és bronzérmesek a bajnokoknak járó összeg 70, illetve 50 százalékát vehetik fel. 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az életjáradék összege a KSH által megállapított évi átlagkeresethez van igazítva, vagyis folyamatosan növekszik. Egy olimpiai aranyért most havi 338 ezere forint jár. 2018 óta ráadásul minden egyes éremért kifizetik a teljes összeget a sportolóknak. Kásás Tamásnak 3 olimpiai aranya van.

 

 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2023. szeptember 24. 06:55
Vakmajom: nem igaz, hogy Nyugat-Európában csak és kizárólag az (aktuális a szerk.) bevándorlás miatt...
MEDIA1  |  2023. szeptember 23. 17:30
A TV2 új realityjének szereplőjét próbálja azzal promózni a hírműsor honlapja, amire mindenki kattin...
KonyhaKontrolling  |  2023. szeptember 22. 07:45
A befektetési stratégiák között az egyik legismertebb, sőt megkockáztatom, hogy a legnagyobb hívőbáz...
MNB Intézet  |  2023. szeptember 21. 10:10
Világszerte egyre élesebb verseny tapasztalható a felsőoktatási intézmények között a hallgatókért. E...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 24. vasárnap
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
A siketek világnapja
Szeptember 24.
Tengerészeti világnap
Szeptember 24.
A fehér kendő napja
Szeptember 24.
A szív világnapja
Szeptember 24.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2023. szeptember 24. 06:30
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM