Safety box used for securing valuable objects against theft and/or damage from fire.

Őrületes mennyiségű készpénz lapul a magyaroknál: egyre többen vesznek széfet, páncélszekrényt

2021. szeptember 1. 16:16

Egyre többen vásárolnak otthonra széfet, páncélszekrényt. A Magyar Biztosítók Szövetsége szerint leggyakrabban a készpénz mellett értékpapírt és ékszert helyeznek el az emberek ezekben.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Közel hatezermilliárd forint készpénzt tart otthon a lakosság, ám ennek csak egy részét tárolják széfekben – mondta a Világgazdaságnak a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs vezetője.

Lambert Gábor hozzátette, hogy a szervezet tapasztalatai szerint leggyakrabban a készpénz mellett értékpapírt és ékszert helyeznek el széfekben.

Bár a lakosság széles körben még nem használ otthoni értékmegőrzőt, a magánszemélyek egyre jobban érdeklődnek az innovatív lakás-biztonságtechnika iránt. Ma már egyre többen keresnek értékmegőrzőket otthonra is a fontos iratoknak, szerződéseknek, fényképeknek és adattárolóknak.

- mondta Strausz János, egy széfek és páncélszekrényeket forgalmazó cég ügyvezetője. Mint kifejtette, 2008-ig főként a banki és üzleti ügyfelek vásároltak nagyobb méretű és biztosítási értékű páncélszekrényeket, a 2010-es években azonban a banki beruházások nagymértékben visszaestek: a pénzintézetek használt, felújított páncélszekrények áthelyezésével, a bankfiókok számának csökkentésével oldják meg, hogy ne kelljen új eszközöket vásárolniuk

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 24. vasárnap
Salamon
42. hét
Október 24.
Az ENSZ világnapja
Október 24.
A magyar operett napja
Október 24.
Az origami világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 23. 19:19