7 °C Budapest
Óriási átalakítás jön az OTP-nél: ez rengeteg ügyfelet fog érinteni

Óriási átalakítás jön az OTP-nél: ez rengeteg ügyfelet fog érinteni

2021. január 18. 16:35

2021. január 1-jétől az OTP Bank csoportszinten integrálja a befektetési szolgáltatási és privát banki szolgáltatásait. A szervezeti átalakítással az OTP Global Markets Igazgatóság felel a treasury ügyletek, a letétkezelési és tőkepiaci műveletek, a privát banki szolgáltatások, valamint a csoportszintű befektetési szolgáltatási irányítási tevékenységért is. A szervezeti átalakítás közvetlenül nem, az ezzel járó szolgáltatásfejlesztés és szélesebb termékpaletta azonban érzékelhető lesz a hazai és leánybanki ügyfelek számára is a jövőben. 

Az OTP Csoport 11 országban van jelen, a régió egyik meghatározó pénzügyi szereplőjeként közel 19 millió lakossági, vállalati és önkormányzati ügyfelet szolgál ki a fiókhálózatában és az online térben, több országban pedig piacvezető. Ezzel egy időben az OTP Global Markets is markáns növekedésen ment keresztül; az üzletág jelentősen megerősödött Magyarországon, vezető szerepe van a vállalati kötvénykibocsátásokban, és tavaly a leánybankok tőkepiaci szakértőivel közösen mintegy 19 ezer vállalati, lakossági és intézményi ügyfelet szolgált ki.

Az OTP Global Markets növekedését segítette a csoportszintű irányítás kialakítása, valamint az új regionális és a nagy globális piacokon való megjelenés. Mindezek biztosították a nagyobb intézményi ügyfelek kiszolgálásáért felelős terület megerősödését, valamint a magánszemélyek számára nyújtott befektetés tanácsadási tevékenység bővülését. Ennek folytatásaként született meg az a döntés, amelynek értelmében 2021. január 1-jétől az OTP Global Markets felel a privát banki és kiemelt privát banki, a portfólió kezelési, az advisory, a független multi asset elemzési területért, valamint a csoportszintű befektetési szolgáltatási irányítási tevékenység kialakításáért - írja közleményében a bank.

"Az OTP Csoport folyamatosan növekszik mind organikusan, mind akvizíciókon keresztül, és ezt a fejlődést az üzletágunk is követi. Szeretnénk a csoportból fakadó szinergiákat előnyként biztosítani ügyfeleinknek, hogy akár Magyarországon, akár a régiós országokban egységes kiszolgálási modellel találkozzanak és a termékeinkhez bárhonnan hozzáférjenek. Kifejezett célunk a csoporton belüli tőkepiaci integráció megvalósítása, amellyel képesek leszünk minden szegmensben teljeskörű kiszolgálást nyújtani. A privát banki és a treasury tevékenység egységes irányítás alá vonása egy logikus lépés, hiszen így könnyebben elérjük ügyfeleinket, akiknek egyedi ajánlatokat és még magasabb szintű szolgáltatásokat tudunk nyújtani a jövőben" - mondta el a szervezeti átalakítás kapcsán Bánfi Attila, az OTP Global Markets ügyvezető igazgatója.

Az OTP Bank teljes magyarországi privát banki ügyfélállománya jelenleg közel 23 ezer fő, a hitelintézet által kezelt hazai vagyon pedig nagyságrendileg 2.328 milliárd forint. Csoportszinten jelenleg 72 ezer privát banki ügyfele van az OTP Csoportnak, és a kezelt vagyon eléri a 8,3 milliárd eurót. 

Ügyfeleink számára ezzel az átalakulással szélesebb termékkínálatot és egyszerűbb, online ügyintézést biztosíthatunk, továbbá elemzésekkel és egy megújult, proaktív tanácsadási folyamattal fogjuk tudni támogatni befektetési döntéseiket a jövőben

- tette hozzá Bozsogi Tamás, a Kiemelt Privát Banki Főosztály főosztályvezetője. A szervezeti átalakulás és a szolgáltatások bővítése hozzájárul az OTP Global Markets azon stratégiai céljához, hogy csoportszinten alakítsa és erősítse az egységes pénz-és tőkepiaci szolgáltatásainak kereteit, és néhány éven belül egyedülállóan széles termékpalettával és ügyfélállománnyal rendelkező regionális piaci szereplővé váljon a befektetési szolgáltatások területén is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 1. 12:32
A Media1 megtudta, hogy már nem az alig három hónapja kinevezett Bittó Ákos a főszerkesztője az Inda...
Bankmonitor  |  2022. december 1. 08:53
Kevesen tudják, hogyan számolják ki az állami nyugdíjat. Nekik szeretnénk segíteni az alábbi videóva...
Holdblog  |  2022. december 1. 06:13
Ahogy az már-már szokássá vált, a Facebook avagy új nevén Meta negyedéves jelentését az árfolyam pán...
Kiszámoló  |  2022. november 30. 17:15
Néhány napja írtam Argentínáról, az országról, ami iskolapéldája, hogyan tud egy populista vezetés t...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?