28 °C Budapest
Megdöbbentő vallomás: nem jut hozzá örökségéhez Vajna Tímea

Megdöbbentő vallomás: nem jut hozzá örökségéhez Vajna Tímea

2019. július 31. 12:31

Vajna Tímea január 20-a óta maradt egyedül a gyásszal, anyagi problémákkal és a nagy és nem feltétlenül jóindulatú médiafigyelemmel. Férje halála óta most először adott interjút, eddig ez elől teljesen elzárkózott a gyász miatt. Most viszont szeretett volna beszélni a lelki kálváliájáról, és hogy hogy telnek a hétköznapjai.

Vajna Tímea a férje halála óta először interjút adott a TV2 Tények Plusz című műsorának. Beszélt arról, hogy az utóbbi időben már látszott, hogy Andy Vajna életmódja nem tesz jót az egészségének, elmesélte a tragédia körülményeit, és azt is, hogyan boldogul: hiszen az örökséghez továbbra sem jutott hozzá. Az interjúban Timi azt mondta, már az utóbbi 2-3 évben érezte, hogy Andy egészsége nem a legjobb: magas volt a vérnyomása, a vércukorszintje, és már a járás is nehezére esett:

A moziszobából a konyhába alig tudott néha átbotorkálni.

Hiába fogadott szakácsot, személyi edzőt, Andy Vajna nem akart változtatni az életmódján. Amikor tavaly márciusban rosszul lett, az orvosok megmondták neki, hogy bele is halhatott volna, azonban ez sem hatott rá. Vajna Tímea elmondása szerint csak egy hétig hagyta abba a szivarozást, aztán ugyanúgy folytatta, és az evés szeretete sem segített:

Az volt a baj, hogy mindig éjféltől reggel 6-ig evett.

Andy Vajna halála előtt még közös utazást terveztek Franciaországba, azonban másként alakultak a dolgok, és Timi egyedül utazott el, férje pedig üzleti teendőkre hivatkozva otthon maradt.

Még aznap este beszéltünk. Este 10 órakkor telefonon és nagyon jó kedve volt, nagyon kedves volt velem. Tényleg, egyszerűen csupaszív volt a telefonban, jó kedve volt, mondta, hogy itt vannak a barátok

- mesélt az özvegy a férje halálának estéjéről. Valószínű, hogy Andy Vajna éjfél körül lefeküdni készült, vagy már lefeküdt, viszont nehezen kapott levegőt, és az ágyától elindult az asztalhoz, ahol a gyógyszereit tartotta. Azonban közben eszméletét vesztette, és rosszindulatú kamraremegés következtében beállt a szívelégtelenség. Timi sokáig nem tért magához a sokkoló hírtől:

Borzasztó volt, mert vagy két-három napig hallottam egy hangot, hogy Timi segíts, segíts, nem akartam elmenni.

Vajna Tímea bevallotta, hogy magát hibáztatja, amiért elutazott. Ahogy másnap reggel férje titkárnőjéről értesült a tragédiáról, azonnal repülőre ült. Azon fohászkodott, hogy Andy vigye magával, mert ő sem akart így élni: az első két hétben borzasztóan fájt a szíve, "olyan volt mintha valaki szorítaná". Timi elmondása szerint levegőt sem kapott, de aztán családja megnyugtatta, hogy csak a stressz és a gyász miatt érzi így magát. 

Van ilyen összetört szív szindróma, és azt hittem, hogy tényleg valami van a szívemmel.

Nagyon sok olyan pillanata volt az özvegynek, amikor úgy érezte, hogy ezt nem bírja tovább csinálni. Amikor bement Andyhez a patológiára elbúcsúzni, az nagyon nehéz döntés volt, de segített neki lelkileg, hogy el tudott búcsúzni tőle. Vajna Tímea most egyedül lakik a hatalmas házban, a rengeteg emlékkel. Csak nyugtatóval tud elaludni. Andy halála óta sokszor vadidegenek csengettek be hozzá, autók parkoltak a ház elé, és figyelték. Az özvegy már azt gondolta, hogy meg akarják ölni, mert lenne olyan, akinek érdekében áll. 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az is sokként érte, hogy Andy Vajnát még a temetése előtt is ki akarták rabolni: a patológiára Timi bevitte a ruhát a szertartáshoz: férje kedvenc öltönyét, cipőjét, övét. Az öv azonban eltűnt. 

Súlyos anyagi problémákkal is meg kell küzdenie Vajna Tímeának

Andy nem készült fel rá, hogy bármikor meghalhat ilyen korán, de minden úgy van kialakíthat, hogy nem biztos hogy én hozzájutok, akár egy fillérhez sem.

Az özvegy most nehezen él meg: a fánkbolt bevételein túl el kellett adnia pár bútordarabot, lámpákat, a zongorát, a mozirendszert, hogy meg tudjon élni. A fánkbolt forgalma sem volt jó a hőség miatt, de egyre javul. 

Ott is kiloptak mindent a pénztárból.

A gyémántüzletről Vajna Tímea azt mondta, hogy ott is egy tolvaj volt Andy munkatársa. Hiába mondta a férjének, hogy ne üzleteljen ilyen emberekkel, kölcsönadott neki, amit az özvegy szerint soha nem fog visszafizetni. Azt nem tudni, Timi mikor juthat hozzá az örökséghez, mert több évig is elhúzódhat, mire az ügyvédek átlátják a sok vállalkozás felépítését, és kiegyeznek az egykori cégtársakkal. Vajna Tímea próbálja túltenni magát férje halálán, de az anyagi gondok, és a különböző támadások, amelyek érik nagyon megnehezítik a dolgát. Zárásként elmondta:

Ha Andy akár egy napra visszajöhetne, mindent azonnal rendbe tenne, és kiosztana mindenkit, aki rosszul bánt a feleségével.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 25. 10:11
Még az idei évben képernyőre kerül a díjazott széria folytatása.
Holdblog  |  2022. május 25. 06:45
Nem először és sejthetően nem utoljára, manapság a geopolitika alakulása határozza meg a dollár „biv...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 24. 20:35
Vettem ma Metát (FB) 180 dollárért, már egy ideje kinéztem magamnak. Tartani nem szeretném sokáig, s...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?