Nem kapta meg a nyomravezetői díjat a móri gyilkosok lebuktatója: még neki kell fizetnie

Nem kapta meg a nyomravezetői díjat a móri gyilkosok lebuktatója: még neki kell fizetnie

2018. október 31. 12:31

Szebenyi István amatőr hadtörténész volt az, aki fémkeresőjével megtalált egy földbe ásott hátizsákot, abban pedig egy géppisztoly tartozékát. Ez vezette el végül a rendőröket a móri mészárlás valódi tetteseihez. Azonban a férfi nem kapta meg a 25 millió forintos nyomravezetői díjat, sőt, most még neki kellene fizetnie 180 ezer forintot.

Az amatőr hadtörténésznek, Szebenyi Istvánnak nagyon fontos szerepe volt a móri mészárlás valódi elkövetőinek lebuktatásában, mégsem kapta meg a 25 millió forintos nyomravezetői díjat, sőt, 180 ezer forintot követel tőle a végrehajtó - írja a Blikk.

2002-ben a móri Erste Bankban nyolc emberéletet követelő bankrablás történt. A rendőrség két embert fogott el, akikről aztán kiderült, hogy semmi közük a brutális mészárlással járó bankrabláshoz. A valódi tetteseket azután sikerült kézre keríteni, hogy Szebenyi István amatőr hadtörténész 2006. október 3-án a Tatabányát Tarjánnal összekötő út menti erdőben fémkeresőjével egy földbe ásott hátizsákot talált, abban egy Skorpió géppisztoly válltámaszával. Ezekről a tárgyakról vettek DNS mintát, így jutottak el a rendőrök a móri mészárlás elkövetőihez.

Köszönet helyett évekig tartó meghurcoltatást kaptam. A nyomravezetőnek járó huszonötmilliót sem adták oda. Hiába fordultam a bírósághoz, elvesztettem a pert, mert a pontos felhívás úgy volt megfogalmazva, hogy az kapja meg a pénzt, aki megnevezi az elkövetőt vagy a pontos címét. Ezek szerint az, hogy általam jutottak a zsaruk a perdöntőnek számító maradványokhoz, nem számít

 - mondta a Blikknek Szebenyi, akinek most a 180 ezer forintos perköltséget is ki kéne fizetnie.

Elképesztő, ami történik, rossz belegondolni, hogy ezek után melyik állampolgár segít majd a rendőrségnek, ha rajtam keresztül látja, mi jár viszonzásképpen

 - fogalmazott az amatőr régész.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A helyzet abszurditását jól mutatja, hogy annak az embernek viszont nem kellett visszafizetnie a 25 milliós nyomravezetői díjat, aki korábban Kaiser Edét nevezte meg tettesként, majd kiderült, hogy neki semmi köze nincs a móri bankrabláshoz.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 5. 20:40