Vagyonokat foglaltak le Győzikétől a NAV nyomozói

2017. április 24. 16:32

Elképesztő kincsek kerültek elő a Gáspár Győzőéknél tartott házkutatás során: összesen 12 millió forint értékű arany ékszerre bukkantak a NAV nyomozói. A showman megpróbálta megakadályozni, hogy lefoglalják az értékeket, de nem járt sikerrel. Bármennyire is meglepő, hogy ekkora értékeket tartott otthon a műsorvezető, a magyarok jelentős része hozzá hasonlóan otthon tartja megtakarításait. Mutatjuk, mit veszíthetnek ezzel.

Múlt héten tartottak házkutatást Gáspár Győzőéknél, mivel jelentős tartozást halmozott fel. A NAV akciójának eredményét eddig nem ismerhettük, most azonban kiderült, hogy 120 millió forint értékű, mintegy 12 kilogrammnyi arany ékszert foglaltak le a nyomozók. A showman állítása szerint az arany lányáé, Eveliné, aki azt nagymamájától örökölte, azonban a NAV ennek ellenére lefoglalta az ékszereket - írja a Blikk.

Kevesen tartanak otthon ekkora értékű aranyat, de a párnacihában tartott készpénz még most is igen népszerű a magyarok körében. Ugyan pontos adataink nincsenek arról, hogy mennyi készpénzt tarthatnak otthon a családok megtakarítási célból, de az biztosan látszik, hogy vannak, akik ezt tartják az egyedüli megbízható megtakarítási formának.

Ne egy helyre tegyük a pénzünket!

Persze a megtakarításaink akkor vannak a legnagyobb biztonságban, ha nem egy helyen tartjuk őket, hanem egy megtakarítási portfóliót alakítunk ki. Ennek része lehet az otthon tartott készpénz vagy arany is. Arra viszont nem árt ügyelni, hogy ebben az esetben biztosítsuk a lakásban tartott értékeinket. Ez egyébként nem is feltétlen kerül sokba, ahogy korábbi cikkünkben írtuk, egy 100 ezer forint értékű jegygyűrűt évente néhány száz forintért biztosíthatunk.

Persze Győzike ékszereinek biztosítása ennél jóval többe kerülne, a 12 millió forint értékű ékszert évi 35-45 ezer forint díjért biztosíthatják.
Ez alapján nem is csoda, hogy a nagyobb összegeket (milliós tételek) jellemzően inkább a bankban tartják. Itt ugyanis nemcsak, hogy nem kell fizetni a megőrzését, hanem egyenesen a pénzintézet fizet nekünk kamatot azért, hogy náluk tartjuk a megtakarításunkat. Ugyan jelenleg a jegybanki adatok szerint átlagosan 0,4 százalékot kapunk, azonban a Győzikéék által otthon tartott arany értékére már ez is évente 48 ezer forintot jelentene.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,4%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Egyes bankok ennél sokkal többel is kecsegtetnek, a Pénzcentrum kalkulátora alapján a BNP Paribas egy éves betétje 1,6 százalékos kamatot is fizethet, ami 12 millió forinttal kalkulálva már 192 ezer forintos hozamot jelenthet. A legmagasabb kamatot viszont a kisebb méretű bankok adják, az NHB 2,18 százalékos, a Gránit Bank pedig 2,1 százalékos kamattal csábítja az ügyfeleket.

Címlapkép: MTI / Soós Lajos

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. február 3. 20:40
Az RTL péntek este a Fókusz című műsorában, majd nem sokkal később sajtóközleményben is megerősített...
Holdblog  |  2023. február 3. 14:41
Nem ritkán fordul elő, hogy egy baráti társaság vagy egy család külön városban vagy éppen országban...
Kasza Elliott-tal  |  2023. február 3. 11:53
Minden Top 10 lista összeállítása után végigpörgetem a teljes táblázatot pár szempont szerint: kik e...
KonyhaKontrolling  |  2023. február 3. 07:40
Sokszor találkozom ezzel a kijelentéssel, akár még közgazdász tollából is, de az első gondolatom min...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?