0 °C Budapest
Vagyonokat foglaltak le Győzikétől a NAV nyomozói

Vagyonokat foglaltak le Győzikétől a NAV nyomozói

2017. április 24. 16:32

Elképesztő kincsek kerültek elő a Gáspár Győzőéknél tartott házkutatás során: összesen 12 millió forint értékű arany ékszerre bukkantak a NAV nyomozói. A showman megpróbálta megakadályozni, hogy lefoglalják az értékeket, de nem járt sikerrel. Bármennyire is meglepő, hogy ekkora értékeket tartott otthon a műsorvezető, a magyarok jelentős része hozzá hasonlóan otthon tartja megtakarításait. Mutatjuk, mit veszíthetnek ezzel.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Múlt héten tartottak házkutatást Gáspár Győzőéknél, mivel jelentős tartozást halmozott fel. A NAV akciójának eredményét eddig nem ismerhettük, most azonban kiderült, hogy 120 millió forint értékű, mintegy 12 kilogrammnyi arany ékszert foglaltak le a nyomozók. A showman állítása szerint az arany lányáé, Eveliné, aki azt nagymamájától örökölte, azonban a NAV ennek ellenére lefoglalta az ékszereket - írja a Blikk.

Kevesen tartanak otthon ekkora értékű aranyat, de a párnacihában tartott készpénz még most is igen népszerű a magyarok körében. Ugyan pontos adataink nincsenek arról, hogy mennyi készpénzt tarthatnak otthon a családok megtakarítási célból, de az biztosan látszik, hogy vannak, akik ezt tartják az egyedüli megbízható megtakarítási formának.

Ne egy helyre tegyük a pénzünket!

Persze a megtakarításaink akkor vannak a legnagyobb biztonságban, ha nem egy helyen tartjuk őket, hanem egy megtakarítási portfóliót alakítunk ki. Ennek része lehet az otthon tartott készpénz vagy arany is. Arra viszont nem árt ügyelni, hogy ebben az esetben biztosítsuk a lakásban tartott értékeinket. Ez egyébként nem is feltétlen kerül sokba, ahogy korábbi cikkünkben írtuk, egy 100 ezer forint értékű jegygyűrűt évente néhány száz forintért biztosíthatunk.

Persze Győzike ékszereinek biztosítása ennél jóval többe kerülne, a 12 millió forint értékű ékszert évi 35-45 ezer forint díjért biztosíthatják.
Ez alapján nem is csoda, hogy a nagyobb összegeket (milliós tételek) jellemzően inkább a bankban tartják. Itt ugyanis nemcsak, hogy nem kell fizetni a megőrzését, hanem egyenesen a pénzintézet fizet nekünk kamatot azért, hogy náluk tartjuk a megtakarításunkat. Ugyan jelenleg a jegybanki adatok szerint átlagosan 0,4 százalékot kapunk, azonban a Győzikéék által otthon tartott arany értékére már ez is évente 48 ezer forintot jelentene.

Egyes bankok ennél sokkal többel is kecsegtetnek, a Pénzcentrum kalkulátora alapján a BNP Paribas egy éves betétje 1,6 százalékos kamatot is fizethet, ami 12 millió forinttal kalkulálva már 192 ezer forintos hozamot jelenthet. A legmagasabb kamatot viszont a kisebb méretű bankok adják, az NHB 2,18 százalékos, a Gránit Bank pedig 2,1 százalékos kamattal csábítja az ügyfeleket.

Címlapkép: MTI / Soós Lajos

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 20. csütörtök
Fábián, Sebestyén
3. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?