26 éves, de még mindig az anyja kezeli az RTL sztárjának megtakarításait

26 éves, de még mindig az anyja kezeli az RTL sztárjának megtakarításait

2017. március 2. 16:32

Megszállott szerencsejátékos az egykori valóságshow nyertes Aurelio. Elmondása szerint jobb napokon megháromszorozza a fizetését. A megtakarításait viszont az édesanyja kezeli, mert ezen a téren még éretlennek tartja magát.

Néhány hónapja már nem csak hobbiból szerencsejátékozik Aurelio, az RTL klub valóság showjának egykori győztese. Tavaly novemberben kezdett sportfogadásokkal foglalkozni, amibe azóta sok időt és munkát fektet.

Akadnak napjaim, amikor megháromszorozom a fizetésemet, de ehhez órákat töltök a laptop előtt. Nézegetem az eredményeket, a mérleget, sérüléseket, ki játszik otthon, ki idegenben. Sokszor hajnali 2-ig nyomkodom a gépet és nézem az eredményeket"

- mondta a Blikknek Aurelio. Azt is elárulta, hogy van egy kis tartaléka, ha bármi történnek, ahhoz hozzá tudna nyúlni. Ezt az összeget viszont az édesanyja kezeli.

Van egy kis tartalékom, amihez nem nyúlok. Ezek nem milliók, de pont mindig annyi, hogy ha bármi történik, legyen mihez nyúlni. Elég szégyen, de odaadom anyámnak, hogy ő kezelje. Ilyen téren még nem értem meg, de semmi más nem tart vissza jobban, mint hogy anyád azt mondja, hogy nem, fiam"

- mondta az RTL sztárja.

A pénzügyi felelősség és tudatosság hiánya nem csak a szerencsejátékozó celeb egyéni problémája. Az OECD tanulmánya szerint a magyarok nem állnak, ha pénzügyi tudatosságról van szó. A vizsgált 30 ország között a 22. helyet sikerült megszereznünk. Legrosszabbul a pénzügyi hozzáállásban szereztük.

Nem megy a matek

A megkérdezettek csak 42 százaléka van tisztában a kamatos kamat előnyeivel a befektetésekre nézve, és csak 58 százalék tudja a megtakarításain elért hozamot kiszámítani. A társadalom egészét nézve elmondható, hogy a nyugati országokhoz képest gyerekcipőben járunk a pénzügyi tudatosság terén.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Sok felnőtt is csak nehezen tud eligazodni ebben a világban, ennek az egyik fő oka, hogy gyermekként nem volt előtte példa, és felnőtt fejjel kellett magát beleásnia a hitelekbe, befektetések, kötvények és részvények világába.

A pénzügyi tudatosság a fiatal magyar felnőttek körében is lesújtó, a befektetésekről pedig többségüknek halvány fogalma sincs. A probléma társadalmi szintű.

Nem véletlen, hogy a pénzügyi tudatosság egyre nagyobb hangsúlyt kap országos szinten is. A banki és pénzügyi termékek az utóbbi néhány évtizedben elöntötték a piacot. És a jelenleginél már csak bonyolultabbak és összetettebbek lesznek a termékek. Ha nem gondoljuk át kellően a döntést, annak csúnya bukás és anyagi katasztrófa is lehet a vége. Pedig az új fizetési megoldások, a hitel- és befektetési lehetőségek alapvetően mind az érdekeinket szolgálják. Ha tudunk vele bánni.

Még a kormány is felismerte, hogy itt bizony nagy a gond, és ha nem szeretné a következő évtizedekben százezrek hitelmentését menedzselni, akkor valamit tenni kell. Idén bejelentette a Nemzetgazdasági Minisztérium, hogy a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztéséért koncepciót dolgoznak ki. A pénzügyi tudatosságra nevelés viszont nem kizárólag az iskola dolga, az otthoni minták alapján tanulnak elsődlegesen a gyerekek és a fiatalok.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 10. 17:17
Az ATV és az M1 Híradó nevében elkészült fiktív riportokban népszersítenek szélhámosok egy szerencse...
Holdblog  |  2022. augusztus 10. 14:34
Milyen a kínaiak élete? Esznek és dolgoznak. Ezt már oly sokan kérdezték tlem, és én mindig ezt vála...
Kasza Elliott-tal  |  2022. augusztus 9. 23:20
Most nem céget elemzek, hanem elmondom, engem hogyan érint az, hogy az Erste benyeli a Random Capita...
Bankmonitor  |  2022. augusztus 8. 16:46
A hitelbl való ingatlanvásárlás elengedhetetlen eleme az értékbecslés, amely során felmérik a lakás...
Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 10. szerda
Lőrinc
32. hét
Augusztus 10.
Lusta nap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?