Félsz, hogy nem lesz nyugdíjad? Legalább ezt a pénzt kellene félretenned

Félsz, hogy nem lesz nyugdíjad? Legalább ezt a pénzt kellene félretenned

2017. január 18. 19:04

Felvilágosító kampány indul az idős korra megtakarítás fokozásának érdekében. Ahhoz, hogy ne legyünk bajban nyugdíjas éveinkben, már napi néhány száz forint ot is elég lenne félretenni naponta.

A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) és az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) között most kezdődött együttműködés fő célja, hogy a két fél a munkavállalókat és a pénztárakat kölcsönösen érintő fontosabb információkat megossza, illetve mindkét fél által felvállalt üzenetek, mint például az öngondoskodás jelentősége kapcsán folyó kommunikációban egymást támogassák.

Kimutatták, hogy évről-évre növekszik a pénztártagok által egyénileg félretett összeg, bár sokan még mindig csak munkáltatói hozzájárulásból finanszírozzák egészségmegőrzést, vagy jövőjük megalapozását.

Aggódva figyeltük azokat a híreket, amelyek azt mutatták, hogy több munkáltató, a változó adókörnyezet miatt fékezi eddigi munkáltatói befizetéseket. Egy ilyen támogatás kiesése ideális esetben nem szabadna, hogy visszavesse az öngondoskodást, így egyrészt abban bízunk, hogy a munkáltatók a jövőben is támogatják majd a dolgozókat, másrészt arra szeretnénk bíztatni minden munkavállalót, hogy egyénileg is takarékoskodjon, gyűjtsön egészségre, nyugdíjra

- mondta el az ÖPOSZ elnöke Dr. Kravalik Gábor.

A legfontosabb előny, hogy a pénztári megtakarítások teljes körű megoldást biztosítanak az emberek számára az öngondoskodásban. A pénztári tagság nem csupán 20 százalékos, akár 150 ezer forint adókedvezménnyel támogatott, de mind az egészségpénztárak, mind az önkéntes nyugdíjpénztárak esetében alacsony havi költség mellett fenntartható, a megtakarítás rugalmasan egyéni élethelyzethez igazítható. Az elkészült kutatások szerint ráadásul a munkavállalók számára fontosak a pénztári megoldások és ezek által elérhető célok, és előszeretettel választanák ezeket, ha lehetőségük van rá.

Kevesen tudják, de pályakezdőként napi 2-300 forinttal az adóvisszatérítés, az elmúlt években is igen kiváló hozamok és a kamatos kamat hatására már stabil nyugdíjkiegésztést lehet összegyűjteni még a kezdeti összeg növelése nélkül is, aki pedig él a pénztárak rugalmasságával és élethelyzetéhez igazítja a félretett összegeket, az még többet gyűjthet jövőjére.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Tízből nyolcan tisztában vannak azzal, hogy csak az után az összeg után kapnak nyugdíjat, ami után járulékfizetés is történt, azaz értik, hogy

a 2017. évtől bevezetett "készpénz-cafetéria" a nyugdíjalapjukat nem növeli.

A munkavállalók többsége ráadásul félretenne nyugdíjcélra, ha plusz forráshoz jutna. A "készpénz-cafetéria" önkéntes pénztári felhasználása így egyszerre teremt lehetőséget a takarékosság alapját megadni, és a nyugdíj-kiegészítést, egészségügyi biztonságot megalapozni.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 13. vasárnap
Antal, Anett
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 13. 16:08