26 °C Budapest
Félsz, hogy nem lesz nyugdíjad? Legalább ezt a pénzt kellene félretenned

Félsz, hogy nem lesz nyugdíjad? Legalább ezt a pénzt kellene félretenned

2017. január 18. 19:04

Felvilágosító kampány indul az idős korra megtakarítás fokozásának érdekében. Ahhoz, hogy ne legyünk bajban nyugdíjas éveinkben, már napi néhány száz forint ot is elég lenne félretenni naponta.

A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) és az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) között most kezdődött együttműködés fő célja, hogy a két fél a munkavállalókat és a pénztárakat kölcsönösen érintő fontosabb információkat megossza, illetve mindkét fél által felvállalt üzenetek, mint például az öngondoskodás jelentősége kapcsán folyó kommunikációban egymást támogassák.

Kimutatták, hogy évről-évre növekszik a pénztártagok által egyénileg félretett összeg, bár sokan még mindig csak munkáltatói hozzájárulásból finanszírozzák egészségmegőrzést, vagy jövőjük megalapozását.

Aggódva figyeltük azokat a híreket, amelyek azt mutatták, hogy több munkáltató, a változó adókörnyezet miatt fékezi eddigi munkáltatói befizetéseket. Egy ilyen támogatás kiesése ideális esetben nem szabadna, hogy visszavesse az öngondoskodást, így egyrészt abban bízunk, hogy a munkáltatók a jövőben is támogatják majd a dolgozókat, másrészt arra szeretnénk bíztatni minden munkavállalót, hogy egyénileg is takarékoskodjon, gyűjtsön egészségre, nyugdíjra

- mondta el az ÖPOSZ elnöke Dr. Kravalik Gábor.

A legfontosabb előny, hogy a pénztári megtakarítások teljes körű megoldást biztosítanak az emberek számára az öngondoskodásban. A pénztári tagság nem csupán 20 százalékos, akár 150 ezer forint adókedvezménnyel támogatott, de mind az egészségpénztárak, mind az önkéntes nyugdíjpénztárak esetében alacsony havi költség mellett fenntartható, a megtakarítás rugalmasan egyéni élethelyzethez igazítható. Az elkészült kutatások szerint ráadásul a munkavállalók számára fontosak a pénztári megoldások és ezek által elérhető célok, és előszeretettel választanák ezeket, ha lehetőségük van rá.

Kevesen tudják, de pályakezdőként napi 2-300 forinttal az adóvisszatérítés, az elmúlt években is igen kiváló hozamok és a kamatos kamat hatására már stabil nyugdíjkiegésztést lehet összegyűjteni még a kezdeti összeg növelése nélkül is, aki pedig él a pénztárak rugalmasságával és élethelyzetéhez igazítja a félretett összegeket, az még többet gyűjthet jövőjére.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Tízből nyolcan tisztában vannak azzal, hogy csak az után az összeg után kapnak nyugdíjat, ami után járulékfizetés is történt, azaz értik, hogy

a 2017. évtől bevezetett "készpénz-cafetéria" a nyugdíjalapjukat nem növeli.

A munkavállalók többsége ráadásul félretenne nyugdíjcélra, ha plusz forráshoz jutna. A "készpénz-cafetéria" önkéntes pénztári felhasználása így egyszerre teremt lehetőséget a takarékosság alapját megadni, és a nyugdíj-kiegészítést, egészségügyi biztonságot megalapozni.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. augusztus 8. 06:01
(Archívumunkból 2019)   Értékalapú befektetként törekednünk kell arra, hogy olcsó eszközöket tartsun...
MEDIA1  |  2022. augusztus 6. 11:38
Miért sznik meg az Érd TV lineáris adása és miért választották inkább azt, hogy a YouTube-ra gyártan...
Kasza Elliott-tal  |  2022. augusztus 6. 07:00
Elsején kijött Justin Law listája az osztalékfizet részvényekrl, sorba is rendeztem ket gyorsan, itt...
FudgElliott  |  2022. augusztus 5. 17:36
Mivel mindenkit a rezsi kérdés foglalkoztat, gondoltam ránézek a holland gáz tzsdére, milyen fázisáb...
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?