1 °C Budapest

Félsz, hogy nem lesz nyugdíjad? Legalább ezt a pénzt kellene félretenned

2017. január 18. 19:04

Felvilágosító kampány indul az idős korra megtakarítás fokozásának érdekében. Ahhoz, hogy ne legyünk bajban nyugdíjas éveinkben, már napi néhány száz forint ot is elég lenne félretenni naponta.

A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) és az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) között most kezdődött együttműködés fő célja, hogy a két fél a munkavállalókat és a pénztárakat kölcsönösen érintő fontosabb információkat megossza, illetve mindkét fél által felvállalt üzenetek, mint például az öngondoskodás jelentősége kapcsán folyó kommunikációban egymást támogassák.

Kimutatták, hogy évről-évre növekszik a pénztártagok által egyénileg félretett összeg, bár sokan még mindig csak munkáltatói hozzájárulásból finanszírozzák egészségmegőrzést, vagy jövőjük megalapozását.

Aggódva figyeltük azokat a híreket, amelyek azt mutatták, hogy több munkáltató, a változó adókörnyezet miatt fékezi eddigi munkáltatói befizetéseket. Egy ilyen támogatás kiesése ideális esetben nem szabadna, hogy visszavesse az öngondoskodást, így egyrészt abban bízunk, hogy a munkáltatók a jövőben is támogatják majd a dolgozókat, másrészt arra szeretnénk bíztatni minden munkavállalót, hogy egyénileg is takarékoskodjon, gyűjtsön egészségre, nyugdíjra

- mondta el az ÖPOSZ elnöke Dr. Kravalik Gábor.

A legfontosabb előny, hogy a pénztári megtakarítások teljes körű megoldást biztosítanak az emberek számára az öngondoskodásban. A pénztári tagság nem csupán 20 százalékos, akár 150 ezer forint adókedvezménnyel támogatott, de mind az egészségpénztárak, mind az önkéntes nyugdíjpénztárak esetében alacsony havi költség mellett fenntartható, a megtakarítás rugalmasan egyéni élethelyzethez igazítható. Az elkészült kutatások szerint ráadásul a munkavállalók számára fontosak a pénztári megoldások és ezek által elérhető célok, és előszeretettel választanák ezeket, ha lehetőségük van rá.

Kevesen tudják, de pályakezdőként napi 2-300 forinttal az adóvisszatérítés, az elmúlt években is igen kiváló hozamok és a kamatos kamat hatására már stabil nyugdíjkiegésztést lehet összegyűjteni még a kezdeti összeg növelése nélkül is, aki pedig él a pénztárak rugalmasságával és élethelyzetéhez igazítja a félretett összegeket, az még többet gyűjthet jövőjére.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Tízből nyolcan tisztában vannak azzal, hogy csak az után az összeg után kapnak nyugdíjat, ami után járulékfizetés is történt, azaz értik, hogy

a 2017. évtől bevezetett "készpénz-cafetéria" a nyugdíjalapjukat nem növeli.

A munkavállalók többsége ráadásul félretenne nyugdíjcélra, ha plusz forráshoz jutna. A "készpénz-cafetéria" önkéntes pénztári felhasználása így egyszerre teremt lehetőséget a takarékosság alapját megadni, és a nyugdíj-kiegészítést, egészségügyi biztonságot megalapozni.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 19. 00:16
Az Európai Parlament múlt héten elfogadott, az európai médiaszabadságról szóló rendelete (European M...
Bankmonitor  |  2024. március 18. 16:52
A 2024-ben elérhető állami támogatások nem titkolt célja a gyermekvállalás ösztönzése. A CSOK Pluszt...
Holdblog  |  2024. március 18. 06:18
A 2023-as év egyik fontos meglepetése a diszkont kereskedők gyenge forgalma volt. Ezt a jelenséget v...
Kiszámoló  |  2024. március 17. 17:16
A Boeing repülőgépgyártónak nincsenek jó napjai mostanában, szinte minden napra jut egy hír, hogy sz...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem