16 °C Budapest

Nem hiszel a szemednek: már az óceán közepén is fizethetsz bankkártyával

2016. augusztus 7. 14:03

Az utazásunk lefoglalásakor is egyre többen használják a bankkártyájukat, a magyarok háromnegyede viszont még külföldre is magával viszi a plasztikját. Nem is csoda, mivel manapság már elképesztő helyeken is fizethetünk kártyával, így több szempontból kedvezőbb, mint a készpénz.

A költéseink egyre nagyobb részét rendezzük bankkártyával, ha fizetésre kerül sor külföldön. Nem csak az utazás alatt, de annak előkészítésekor is gyakran használjuk a plasztikot - a szállás (31 százalék) - és az utazás (32 százalék) költségeit már minden harmadik esetben rendezzük így.

A magyarok egyre gyakrabban élnek a bankkártya adta előnyökkel külföldön is, hiszen a bankkártyával utazó magyarok már minden harmadik fizetésüket plasztikjukkal intézik. A válaszadók közel háromnegyede (74 százalék) viszi magával külföldre bankkártyáját, közülük pedig 61 százalék használja is azt, elsősorban fizetésre és időről-időre készpénzfelvételre is.

A bankkártyájukat külföldön is használók leggyakrabban élelmiszer vásárláskor fizetnek a plasztikkal (71 százalék), ezt követik a ruházati, cipő és ajándék üzletek (56 százalék), a toplista harmadik helyén pedig az éttermi fizetéseket találjuk (54 százalék)

A nagyvárosokban, de a kis üdülőfalvakban is széleskörűen használható a bankkártya, akár strandbelépő vásárlására vagy frissítők kifizetésére, de nagyobb boltokban, szupermarketekben szinte kivétel nélkül fizethetünk vele. Sokan már a szállásfoglaláshoz szükséges kauciót is bankkártyával fizetik, és az is gyakori, hogy büfékben, szórakozóhelyeken használják a plasztikot.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az utazás előtt mindenképp érdemes tájékozódni a bankkártyákhoz kapcsolódó plusz szolgáltatásokról a kártyát kibocsátó banknál. A célország kártyás elfogadóhelyeiről érdemes további információt gyűjteni. Külföldön a fizetések 65 százaléka gond nélkül megoldható készpénz nélkül. Sokan lelkesen konstatálják, hogy már kisebb kereskedőknél is megoldott a kártyás fizetés, bármerre is járunk a világban. "A hegyekben egy kis falu piacán szőnyegvásárláskor használtam a bankkártyámat" - írta Görögország kapcsán az egyik utazó, de van, aki a horvát tengerparton a napágy bérlést is kártyával rendezte.

A Brazíliába készülő szurkolók is megnyugodhatnak, a legtöbb visszajelzés alapján könnyen és kényelmesen lehetséges kártyával fizetni az országban. "Az óceánon egy hajón is tudtam kártyával fizetni. A legkisebb pékségben is elfogadják a bankkártyát." Tehát az olimpiát a helyszínen követők is több időt tölthetnek szurkolással, nem kell a valutaváltással bajlódniuk.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 29. 08:35
Négy epizód készül az olimpiai, Európa-bajnoki és világbajnoki címet is megszerző profi magyar boksz...
Holdblog  |  2024. március 29. 06:22
HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm