20 °C Budapest
Visszakozik Varga: Lehet eurónk, de mostanában nem lesz

Visszakozik Varga: "Lehet eurónk, de mostanában nem lesz"

2016. július 22. 18:30

A héten Varga Mihály Nemzetgazdasági miniszter arról beszélt, hogy már akár 2020-ban euróval fizethetünk Magyarországon. A miniszter ma Tusnádfürdőn viszont visszakozni látszik korábbi kijelentéséből.

Magyarország egyelőre nem kívánja sürgetni az euró bevezetését, mert amíg a magyar gazdasági fejlettség nem éri el a megfelelő szintet, a csatlakozás vesztese lehet.

Lehet eurónk, de mostanában azért nem lesz

- mondta a nemzetgazdasági miniszter Tusnádfürdőn. Az euróövezet elmúlt években előkerült nehézségei, problémái most nem teszik túlságosan vonzóvá a csatlakozást. Magyarország egy kivétellel teljesíti a feltételeket, az pedig, hogy még nem kíván belépni a kötött árfolyamrendszerbe, saját elhatározása - mondta a miniszter. Hozzátette, ez óriási előrelépés, mert hat évvel ezelőtt Magyarország még egyetlen feltételnek sem felelt meg.

Magyarország egyelőre nem kívánja sürgetni az euró bevezetését, mert ha a gazdasági fejlettség nem közelít az euróövezet országainak az átlagához, az ország a csatlakozás vesztese lehet. Könnyen úgy járhat, mint egyes mediterrán országok, amelyek a gyengébb versenyképesség miatt nem voltak képesek kihasználni az euróövezet lehetőségeit.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?