Ide öntik a magyar szülők a pénzt: nemcsak az állami támogatásra hajtanak

Ide öntik a magyar szülők a pénzt: nemcsak az állami támogatásra hajtanak

Pénzcentrum
2016. május 31. 09:03

Havi 7-8 ezer forintot is félretesznek a magyar szülők a gyermekeik életkezdésének támogatására, az elmúlt négy évben csupán 100 ezer Start-értékpapírszámlát nyitottak - írja a Magyar idők.

Az elmúlt négy évben már több mint 100 ezer Start-értékpapírszámlát nyitottak, az összes beddigi befizetés közel 23 milliárd forint volt eddig. Ez egyébként azt jelenti, hogy átlagosan 25 ezer számlát nyitnak egy évben és 7-8 ezer forintot tesznek félre havonta a számlákra a szülők.

Pénzcentrum vélemény
A havi 7-8 ezer forintos befizetés annak fényében érdekes, hogy a 10 százalékos állami támogatás csupán évi 60 ezer forintig (havi 5 ezer) jár alapesetben, van azonban két ok, hogy megéri többet befizetni:
  • A számlán elhelyezett összeget Babakötvénybe fektetik, ami az infláció feletti 3 százalékos kamatot ad (de legalább 3 százalékot), ami a jelenlegi befektetések között kimagasló.
  • A sérült gyermekek után akár 120 ezer forint állami támogatást is kaphatunk, vagyis havi 10 ezer forintot is megéri befizetni (a jóváírás kulcsa itt is 10 százalék).

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?