1500 bankkártyája van a férfinak: elmondta, miért

Pénzcentrum
2016. január 23. 07:07

Hatalmas eltérések vannak a bankkártyák között, ezért megérheti több plasztikot is kérnünk a bankunktól. Egy amerikai férfinak közel ezerötszáz bankkártyája van, amivel a különböző kedvezményeket kihasználja. Ugyan ez már extrém eset, azonban olyan kedvezményeket is kaphatunk több bankkártyának köszönhetően, amivel akár milliókat is megtakaríthatunk.

A bankkártyákat Magyarországon a leggyakrabban a folyószámlán található pénz kezelésére használják, azonban nem csak erre jók a plasztikok. A hitelkártyák által nyújtott kedvezmények is igen vonzóak lehetnek. Ezeket használja ki az az amerikai férfi, akinek egészen pontosan 1497 bankkártyája van, amivel még a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült. Ez persze még a tengerentúlon is hihetetlen szám, de nem véletlenül van ennyi kártyája az úriembernek. A plasztikokhoz járó kedvezményeket ugyanis maradéktalanul ki is használja.

Hogyan kaphatunk kedvezményeket?

A jegybank adatai szerint Magyarországon minden tízedik kártya tartozik az úgynevezett co-branded plasztikok közé (a többi banki kibocsátású), a betéti kártyák esetén kedvezményeket csak ezek után kapnak a tulajdonosok. Azt persze hozzá kell tenni, hogy a hitelkártyák visszatérítést biztosítanak a tulajdonosuknak, ráadásul ezek is gyakran adnak bizonyos kedvezményeket.

Elképzelhetően nagy a szórás, mert fejlett kártyás piacokon, mint az Egyesült Királyság az átlagembernek 5-10 fizetési kártyája is van, mind meghatározott funkcióval és előnnyel

 - mondta a Pénzcentrum kérdésére a VISA. Láthatjuk, hogy több bankkártyát nemcsak az USA-ban célszerű tartani, egyes kedvezmények kihasználására akár itthon is célszerű lehet plusz kártyát kérni.

Milyen előnyei vannak a több kártyának?

Az említett hitelkártya-visszatérítéseken felül a bankok vagy saját megállapodással, vagy közösen kibocsátott kártyával általában vásárláshoz kötött kedvezményeket nyújtanak a tulajdonosoknak. A kártyák

  • Tankolásnál,
  • Élelmiszer áruházas vásárlásnál,
  • Soron kívüli banki ügyintézésnél,
  • Repülőjegy vásárlásnál,
  • Pontgyűjtő akcióknál,
  • Utazásoknál,
  • Egyéb különleges esetekben

adhatnak visszatérítést a vásárlásainkból. Emellett sok kártyához jár életbiztosítás vagy utasbiztosítás, ezek szintén értékesek lehetnek a plusz kártya igénylésekor. Előbbi esetén ráadásul az életbiztosítási összegeket mindegyik kártya után megkapjuk, ugyanis az életbiztosításból több is lehet párhuzamosan, a biztosítási esemény bekövetkezésekor mindegyik szerződés fizet. Más a helyzet az utasbiztosításokkal, ezekből is köthetünk többet, azonban kár esetén csak egy biztosító fizet. Érdemes a magasabb összeget fizető, vagy különleges szolgáltatást nyújtó biztosítót választani, ha több kártyánkhoz is jár utasbiztosítás.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

További előnyöket is jelenthet, ha több hitelkártyát tartunk, nemcsak a különböző szegmensű visszatérítések miatt lehet ez hasznos (élelmiszerbolt kedvezmény, benzinkút kedvezmény stb.). Ha sok, kis összegű, de késedelem nélküli kölcsönt vettünk fel, akkor a pozitív adósbesorolásunk megjelenik a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR), ha a megjelenéshez hozzájárulunk.

Ennek köszönhetően pedig akár jelentősebb kamatkedvezményt is kaphatunk egy nagyobb összegű jelzáloghitel igénylésekor, így ezzel akár milliókat is spórolhatunk.

 

Jelenleg közel 9 millió bankkártya van forgalomban Magyarországon, a MasterCard felmérése szerint a lakosság 93 százalékának van valamilyen plasztikja. A jegybank adatai alapján a kártyák túlnyomó többsége (84 százaléka) betéti, míg a 15 százaléka hitelkártya. A 9 millió darabban persze szerepelnek a céges plasztikok is, de ezek száma mindössze félmillióra tehető. A kibocsátott kártyák fele érintőkártya, és az arány meredeken emelkedő tendenciát mutat. Néhány éven belül a kártyák többsége már alkalmas lehet az érintésmentes fizetésre.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. július 23. 19:53
Mégis úgy döntött az RTL, hogy megszólal a műsorvezetőjének, Majkának a Puzsér Róbert bántalmazását...
Bankmonitor  |  2024. július 23. 17:25
A jegybank mai döntésével 2024. július 24-től 25 bázisponttal mérséklődik az alapkamat, az irányadó...
MNB Intézet  |  2024. július 23. 12:09
Egy viselkedéses közgazdaságtan területén végzett kutatás során arra voltak kíváncsiak a kutatók, ho...
Holdblog  |  2024. július 23. 08:01
Érdekel, hogyan kezeljük a pénzed a HOLD-nál? Nem tudod, kik választják ki a neked megfelelő portfól...
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 24. szerda
Kinga, Kincsõ
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem