1500 bankkártyája van a férfinak: elmondta, miért

1500 bankkártyája van a férfinak: elmondta, miért

Pénzcentrum
2016. január 23. 07:07

Hatalmas eltérések vannak a bankkártyák között, ezért megérheti több plasztikot is kérnünk a bankunktól. Egy amerikai férfinak közel ezerötszáz bankkártyája van, amivel a különböző kedvezményeket kihasználja. Ugyan ez már extrém eset, azonban olyan kedvezményeket is kaphatunk több bankkártyának köszönhetően, amivel akár milliókat is megtakaríthatunk.

A bankkártyákat Magyarországon a leggyakrabban a folyószámlán található pénz kezelésére használják, azonban nem csak erre jók a plasztikok. A hitelkártyák által nyújtott kedvezmények is igen vonzóak lehetnek. Ezeket használja ki az az amerikai férfi, akinek egészen pontosan 1497 bankkártyája van, amivel még a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült. Ez persze még a tengerentúlon is hihetetlen szám, de nem véletlenül van ennyi kártyája az úriembernek. A plasztikokhoz járó kedvezményeket ugyanis maradéktalanul ki is használja.

Hogyan kaphatunk kedvezményeket?

A jegybank adatai szerint Magyarországon minden tízedik kártya tartozik az úgynevezett co-branded plasztikok közé (a többi banki kibocsátású), a betéti kártyák esetén kedvezményeket csak ezek után kapnak a tulajdonosok. Azt persze hozzá kell tenni, hogy a hitelkártyák visszatérítést biztosítanak a tulajdonosuknak, ráadásul ezek is gyakran adnak bizonyos kedvezményeket.

Elképzelhetően nagy a szórás, mert fejlett kártyás piacokon, mint az Egyesült Királyság az átlagembernek 5-10 fizetési kártyája is van, mind meghatározott funkcióval és előnnyel

 - mondta a Pénzcentrum kérdésére a VISA. Láthatjuk, hogy több bankkártyát nemcsak az USA-ban célszerű tartani, egyes kedvezmények kihasználására akár itthon is célszerű lehet plusz kártyát kérni.

Milyen előnyei vannak a több kártyának?

Az említett hitelkártya-visszatérítéseken felül a bankok vagy saját megállapodással, vagy közösen kibocsátott kártyával általában vásárláshoz kötött kedvezményeket nyújtanak a tulajdonosoknak. A kártyák

  • Tankolásnál,
  • Élelmiszer áruházas vásárlásnál,
  • Soron kívüli banki ügyintézésnél,
  • Repülőjegy vásárlásnál,
  • Pontgyűjtő akcióknál,
  • Utazásoknál,
  • Egyéb különleges esetekben

adhatnak visszatérítést a vásárlásainkból. Emellett sok kártyához jár életbiztosítás vagy utasbiztosítás, ezek szintén értékesek lehetnek a plusz kártya igénylésekor. Előbbi esetén ráadásul az életbiztosítási összegeket mindegyik kártya után megkapjuk, ugyanis az életbiztosításból több is lehet párhuzamosan, a biztosítási esemény bekövetkezésekor mindegyik szerződés fizet. Más a helyzet az utasbiztosításokkal, ezekből is köthetünk többet, azonban kár esetén csak egy biztosító fizet. Érdemes a magasabb összeget fizető, vagy különleges szolgáltatást nyújtó biztosítót választani, ha több kártyánkhoz is jár utasbiztosítás.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

További előnyöket is jelenthet, ha több hitelkártyát tartunk, nemcsak a különböző szegmensű visszatérítések miatt lehet ez hasznos (élelmiszerbolt kedvezmény, benzinkút kedvezmény stb.). Ha sok, kis összegű, de késedelem nélküli kölcsönt vettünk fel, akkor a pozitív adósbesorolásunk megjelenik a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR), ha a megjelenéshez hozzájárulunk.

Ennek köszönhetően pedig akár jelentősebb kamatkedvezményt is kaphatunk egy nagyobb összegű jelzáloghitel igénylésekor, így ezzel akár milliókat is spórolhatunk.

 

Jelenleg közel 9 millió bankkártya van forgalomban Magyarországon, a MasterCard felmérése szerint a lakosság 93 százalékának van valamilyen plasztikja. A jegybank adatai alapján a kártyák túlnyomó többsége (84 százaléka) betéti, míg a 15 százaléka hitelkártya. A 9 millió darabban persze szerepelnek a céges plasztikok is, de ezek száma mindössze félmillióra tehető. A kibocsátott kártyák fele érintőkártya, és az arány meredeken emelkedő tendenciát mutat. Néhány éven belül a kártyák többsége már alkalmas lehet az érintésmentes fizetésre.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 17. 13:57
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szerdán közölte, hogy csak abban az esetben veszi fel...
Holdblog  |  2022. augusztus 17. 13:03
Három év kihagyás után idén újra az euróbevezetés kapujában álló Horvátországban nyaraltam. Mutatom,...
Buxelliott  |  2022. augusztus 17. 10:45
Elérkezett az id, amikor helye és lehetsége is van a longnak. Megjelent a charton egy sokak által is...
MNB Intézet  |  2022. augusztus 17. 09:31
Kicsi az esélye, hogy jelents pénzügyi felfordulás indul el Kínában a mostani jelzáloghitelpiaci pro...
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 17. 20:55