17 °C Budapest
Megvan, hogyan és mikor kártalanítja ügyfeleit a becsődölt takarék

Megvan, hogyan és mikor kártalanítja ügyfeleit a becsődölt takarék

2014. október 16. 15:05

A törvényben előírt 20 munkanapos kártalanítás során az ALBA Takarékszövetkezet betéteseinek 99 százaléka részére postázásra kerültek a személyre szóló elszámolások, az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) ezzel egy időben átadta kifizető partnereinek a betéteseknek járó kártalanítás pénzügyi fedezetét jelentő 11,7 milliárd forintot. 131 betétes kifizetése OBA-n kívüli okokból még tisztázásra vár.

A kártalanítás megkezdését követően az OBA 13 094 ALBA betétes részére postázta a kártalanítási elszámolást és utalta át a kifizetések fedezetét a Magyar Posta, illetve a kifizetésben résztvevő takarékszövetkezetek részére. Az összes érintett, szám szerint 13 225 ügyfél döntő többsége már fel is vehette a legfeljebb 100 ezer eurónak megfelelő (31 396 000 forint) kártalanítását.

A mintegy tízezer főt kitevő, legfeljebb 2,5 millió forint megtakarítással rendelkező magánszemély számára a Magyar Posta szeptember 29-től kézbesítette a kártalanításokat. A Takarékszövetkezet további 2043 ügyfele a kézbesített személyre szóló elszámoló levélben értesülhetett arról, hogy ütemezetten melyik takarékszövetkezeti kifizető helyen és mikortól várják a pénze fölötti további rendelkezését.

131 kártalanításra jogosult betétes esetében jogi eljárások szükségesek az OBA kártalanítás végrehajtásához, jellemzően hagyatéki ügyek, gyámhatósági, valamint zárolt (pl. hitelfedezetbe vont) betétek.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?