13 °C Budapest
A feladó ismeretlen: furcsa leveleket kapnak a bankok ügyfelei - heti összefoglaló

A feladó ismeretlen: furcsa leveleket kapnak a bankok ügyfelei - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2014. szeptember 14. 17:30

Tudtad, hogy sok bank már a feladó megjelölése nélkül küldi a bankkártyát? És azt, hogy a pontgyűjtő kártyákon mennyi adatot gyűjtenek a vásárlókról, vagy azt, hogy a Citibank egy kivételével minden vidéki kirendeltségét megszünteti? A 37. héten is sok izgalmas dologról lehetett olvasni a Pénzcentrumon. A teljes cikk megtekintéséhez kattints a címre!

Furcsa leveleket kapnak a magyar bankok ügyfelei: a feladó ismeretlen
Lejárt a régi bankkártyád, de az újat még nem kaptad meg? Arra gyanakodsz, hogy elkeveredett, ellopták vagy a bank hibázott? Pedig könnyen előfordulhat, hogy a többi, feladó nélküli levélszeméttel együtt kidobtad a kukába. De vajon miért nem ajánlva küldik a bankok a plasztikokat?

Ezt sok szülő nem tudja, amikor a gyerek felveszi a Diákhitelt
A hónap közepén lejár a Diákhitel igénylésének első határideje, a bevezetése óta már több mint 350 ezren éltek a kedvezményes kölcsön lehetőségével. Megnéztük, hogy mik a különbségek a két Diákhitel konstrukció között, és mennyit kell visszafizetnünk, ha most felvesszük a kölcsönt.

Mindegyik vidéki fiókját bezárja a magyar bank, egy kivételével

Szeptember 26-ai hatállyal bezárja debreceni, győri, valamint miskolci fiókjait a Citibank. Így a kilenc budapesti kirendeltségen kívül vidéken mindössze egy városban, Székesfehérváron tudják majd személyesen intézni ügyeiket a bank ügyfelei.

Pillanatok alatt nyúlják le a pénzt a kártyánkról: hogy lehet ez?
Bár hivatalos statisztikákkal szinte lehetetlen alátámasztani, de bankkártya-biztonsági szakértők szerint 100-ból 99 esetben csak akkor tud felvenni pénzt egy idegen a kártyánkkal, ha ráírjuk/a tárcánkban hagyjuk/a telefonunkba írjuk a PIN-kódunkat, esetleg olyan egyszerű kódot adunk meg, mint az 1234.

Most nagyon nem mindegy, mikor született a gyereked

Gyermekeink életkezdését támogatni az egyik elsőszámú megtakarítási cél, azonban sokan nem is tudják, hogy olyan állampapírt is választhatunk, ami legalább három százalékot hoz évente. Milyen feltételekkel vehetünk ilyen kötvényt, és mekkora kamatokra számíthatunk?

Ebben az 5 városban a legdrágább a sör a világon
Sokan vannak, akik szívesen legurítanak néhány korsó sört egy külföldi utazás alkalmával. Mivel azonban csak kevesen terveznek külföldi utat a sörárak alapján, így a fizetésnél sokakat gyakran ér meglepetés a végösszeg láttán.

A pontgyűjtő kártyák titkai: mit tudnak rólunk valójában?

Magyarországon is évtizedes hagyománya van a különféle pontgyűjtő kártyáknak, klubkártyáknak, hűségprogramoknak. A vásárlók számára ezek a programok általában akciókat, spórolást, megtakarítást jelentenek - az éremnek azonban van egy másik oldala is.

Ezzel tízezreket spórolhatsz a gyógyszereken
Az állami támogatás miatt sokunknak megéri egészségpénztárba tenni megspórolt forintjainkat, de nem mindenki tudja, hogy mennyi mindenre tudja felhasználni a befizetett összegeket. Pedig több mint egymillió egészségpénztár tag van Magyarországon, akik kis odafigyeléssel akár tízezreket is megtakaríthatnak évente.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hamis élelmiszerek a boltok polcain: ezekkel csak óvatosan
Hamis élelmiszerrel többször találkozunk életünk során, mint hinnénk. Egy, a feltüntetettől eltérő összetevő, lejárt szavatosságú termék újrahasznosítása, vagy az eredetvédett termékek (például a feta sajt) más gyártási eljárással készített utánzata, mind ott figyelnek a boltok polcain.

Külföldi munkát keresel? Ezt a 4 dolgot kötelező tudnod
Sok magyar keres munkát az Európai Unió valamely országában, de van néhány alapszabály, amivel tisztában kell lennünk, ha jelentkezünk egy munkára, vagy ha elindulunk egy állásinterjúra. Az EU országain belül alapvető jog a személyek szabad áramlása, mely lehetővé teszi, hogy az unió polgárai munkavállalási engedély nélkül végezzenek munkát egy másik EU-s országban.

NEKED AJÁNLJUK
EZT OLVASTAD MÁR?