14 °C Budapest

Fiókokat zár be a Citibank Magyarországon

Pénzcentrum
2014. március 11. 11:00

A vidéken még megmaradt fiókjainak több mint felét szünteti meg a Citibank: március végén bezár az egri, kecskeméti, nyíregyházi, pécsi és szegedi fiók - értesült a Pénzcentrum.hu

Még fél év sem telt el azóta, hogy négy kirendeltségét megszüntette a Citibank tavaly október végén, újabb fiókoktól búcsúzhatnak az ügyfelek. Március 28-i hatállyal ugyanis a pénzintézet bezárja az egri, a kecskeméti, a nyíregyházi, a pécsi és a szegedi fiókokat. A bezárt fiókoknál lévő ATM-ek szintén megszűnnek - tájékoztatta lapunkat a Citibank. Így a kilenc budapesti kirendeltségen kívül vidéken összesen négy nagyobb városban lehet majd személyesen ügyet intézni: Debrecenben, Győrben, Miskolcon és Székesfehérváron.

Az öt vidéki fiókjuk bezárásával érintett dolgozóik mintegy kétharmadát bocsátják el. Hogy pontosan hány ember munkahelye szűnik meg, nem kaptunk információt. A munkavállalók egyharmadának tudnak konkrét állást ajánlani a Citin belül, továbbá mindegyiküknek rendelkezésére áll a lehetőség, hogy a szolgáltatások és a dolgozói létszám tekintetében folyamatosan bővülő Budapest Citi Szolgáltató Központban nyitva álló állásokra kompetenciáik függvényében pályázzanak - tudta meg a Pénzcentrum.hu a Citibanktól.

Ugyanakkor a Citit befektetéseinek folytatását tervezi a lakossági üzletágba, különös tekintettel a digitális csatornákra. Fiókhálózatuk átalakítása a Citi globális stratégiáival van összhangban, melynek egyik kiemelt célja, hogy fiókjaikat a nagyvárosi, nagy forgalmú helyekre koncentrálják, ahol az ügyfeleik leginkább megfordulnak és igénylik a fizikai jelenlétet. Ugyanakkor a digitalizálással a jelenlegi gazdasági környezetben egyre nagyob jelentőséggel bíró működési hatékonyságukat is tovább tudják így növelni - írta válaszában a Citi.

Pécs tegnap még a hét Citi-je lett

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Érdekes, hogy a bank hivatalos Facebook-oldalának tegnapi bejegyzése szerint a pécsi fiók a "hét Citi-je" címet nyerte el. Bő két hét múlva ez a kirendeltség is megszűnik.

Forrás: Citibank Facebook

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2022. május 19. 17:06
Ha jó jövedelemmel rendelkezünk, akkor is nagyon lényeges lehet a bankválasztás: az egyes pénzintéze...
Holdblog  |  2022. május 19. 16:24
Mindannyiunkat érint a pénzromlás, de más és más mértékben. Sajnos van, akinek a kenyér ára okoz gon...
MEDIA1  |  2022. május 19. 16:08
A hírportál szerint Lázár János egy bizonyos Építési és Beruházási MÚZEUM vezetője lesz. Erről erede...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?