16 °C Budapest

Lépett a Citibank: felmondja a számlákat!

Pénzcentrum
2013. december 13. 14:08

A Citibank számos lakossági ügyfele bankszámláját mondja fel, és ajánl helyetette egy nem éppen olcsót - tudta meg az Index olvasóitól.

A felmondott számlák között többféle típus is van. Ezek helyett az új "nullaforintos" számlára térhetnek át a Citi ügyfelei, amelyben ugyan több dolog (a készpénzfelvétel, a ) valóban ingyenes, ám a számlavezetési díj havonta egy híján 4000 forint. Kivéve kétmilliós egyenleg felett, ilyen vastag bankszámlája azonban kevés ügyfélnek van.

A banknál arra a kérdésre nem válaszoltak, hogy hány ügyfél számláját mondták fel, és arra sem, hogy milyen számlákat. A válaszként elküldött közlemény szerint a felmondott számlák "általában hosszabb ideje alvó számlák, vagy csak minimális aktivitás történik rajtuk", és a Citi a szokásos üzleti felülvizsgálata eredményeként hozta meg a döntést a megszüntetésekről.

Ha bármilyen más banknál vagy épp a Citinél hasonlót tapasztaltál, kérjük, írj levelet a penzcentrum@penzentrum.hu-ra.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Egy, az Indexnek nyilatkozó iparági szakértő szerint a normális banki üzletmenet része, a bankok felülvizsgálják és esetenként megszüntetik termékeiket - több száz számlatípus szűnt meg az utóbbi években. De általában csak az értékesítést szüntetik meg, az ritkább, hogy a futó számlaszerződéseket számoljanak fel.

Úgy értesültünk, hogy a tranzakciós illeték emelése, illetve az ingyenes készpénzfelvétel februári bevezetése miatt több bankoknál is változtatásokra készülnek. A kormány lépései miatt ugyanis egy jelentős szegmens van a bankok ügyfelei között, akiken hónapról hónapra pénzt vesztenek a pénzintézetek.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?