Ide teszik most maradék pénzüket a magyar háztartások

2013. december 11. 09:32

A befektetési alapok vonzották a legtöbb lakossági megtakarítást októberben, a hónap végén már 3 ezer milliárd forintnál is több pénzt tartottak a kisbefektetők a konstrukciókban - ismerteti a Világgazdaság.

A gazdasági napilap a Magyar Nemzeti Bank adataira hivatkozva azt írja, hogy október végére 5914,5 milliárd forintnyi értékpapír volt a lakosság számláin, ami történelmi csúcsnak felel meg.

A lakosság értékpapírjainak állománya már csak ezer milliárd forinttal marad el a betétállományuktól. A tizedik hónapban a kisbefektetők 107,4 milliárd forintnyi friss pénzt öntöttek az értékpapírpiacba, emellett a hozamok is gyarapították 6 milliárd forinttal az egyenlegüket.

A befektetési alapok voltak a legnagyobb nyertesei a tőkebeáramlásnak, 102,9 milliárd forintnyi lakossági pénzt vonzottak. A hónap végére a háztartások már 3047,2 milliárd forintot tartottak befektetési alapokban, ami ugyancsak történelmi csúcsnak számít.

A szeptemberi rekordhónap után októberben kissé visszaesett az állampapírok iránti érdeklődés, a lakossági nettó tőkebeáramlás mindössze 21,9 milliárd forintot tett ki. A háztartások állampapír-állománya újabb csúcsot döntve 1892,8 milliárd forintra emelkedett.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?