22 °C Budapest

Szakít az Erste és a Magyar Posta

Pénzcentrum
2013. szeptember 30. 18:04

"A Magyar Posta megváltozott stratégiája nem tette lehetővé az Erste Bank Hungary Zrt. és a Magyar Posta Zrt. között fennálló szerződéses rendszer néhány elemének fenntartását" - derül ki az Erste Bank közleményéből.

A Posta folyószámlák, megtakarítási termékek, hitelkártya, folyószámlahitel és személyi kölcsön Magyar Posta által történő közvetítésére vonatkozó szerződéseket az Erste Bank Hungary Zrt. 2013. szeptember 30-án felmondta.

A Posta banki termékekkel rendelkező ügyfelek számára a legfontosabb változás, hogy 2014. április 2-ától az ezen termékekhez kötött szolgáltatások nyújtása a postahelyeken megszűnik, azonban az Erste Bank hálózatában teljes körűen igénybe vehetik a bank szolgáltatásait.

Az Erste Bank Magyar Postával kötött egyéb szerződései változatlanul érvényben maradnak, a Magyar Postát a Bank továbbra is fontos üzleti partnerének tekinti.

A Postabank megvásárlását követő időszakra, 2004-re nyúlik vissza az Erste Bank és a Magyar Posta stratégiai együttműködése. Azóta fokozatosan nőtt, és több száz postahelyen vált lehetővé az Erste számára, hogy értékesítse banki termékeit. 2010 végére az Erste által vezetett és postán elérhető folyószámlával rendelkező ügyfelek száma elérte a 170 ezer főt, ami az Erste ügyfélszámának csaknem ötöde.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az Erste és a Magyar Posta együttműködése az elmúlt időszakban folyamatosan hozott újdonságokat, így például 2010-ben a bank elindította a postával közös szolgáltatását, amelynek keretén belül az Erste 12 ATM berendezésen biztosítja teszt jelleggel a készpénzátutalási megbízások (sárga csekk) ATM-en keresztül történő befizetésének lehetőségét bankkártyával rendelkező ügyfelek számára

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44