1 °C Budapest

Címke: postabank (20 cikk)

Pénzcentrum | 2013. szeptember 30. 18:04

Szakít az Erste és a Magyar Posta

A Magyar Posta megváltozott stratégiája nem tette lehetővé az Erste Bank Hungary Zrt. és a Magyar Posta Zrt. között fennálló szerződéses rendszer néhány elemének fenntartását - derül ki az Erste Bank közleményéből.

Pénzcentrum | 2011. december 9. 10:15

Az Erste fiókok negyedét zárhatják be

Dolgozóinak közel 15%-át elbocsátja és fiókjainak várhatóan negyedét bezárja Magyarországon az Erste Bank - közölte a hitelintézet. A bank drasztikus lépése a hazai nagybankok között egyelőre egyedülállónak tekinthető, igaz a héten a CIB Bank is bejelentette 11 fiók bezárását.

Pénzcentrum | 2011. január 6. 08:47

Átkeresztelték az Erste Bankot - részletek

Az Erste Bank 1997-ben a Mezőbank megvásárlásával lépett a magyar piacra, 1998-tól Erste Bank Hungary néven működik. A Pénzcentrum.hu értesülései szerint 2011-től újabb változás lépett életbe a bank elnevezésében.

Pénzcentrum/MTI | 2011. január 2. 07:32

Szeretjük Szlovákiában fialtatni a pénzünket

Egyre több magyar cég és állampolgár nyit számlát a szlovákiai pénzintézetekben. Korábbi lapinformációk szerint a magyarok egyre inkább érdeklődnek a határon túli, többek között az osztrák befektetések iránt is.

Magyar Nemzet | 2010. szeptember 28. 10:02

Fémilliárdot csaltak a Széchenyi-kártyával

A félmilliárd forintot is meghaladja az a kár, amelyet egy társaság a kisvállalkozások megsegítésére bevezetett Széchenyi-kártyás trükközéseivel okozott.

Pénzcentrum | 2010. április 8. 09:42

2007-es áron lehet lakást venni Szlovákiában

Szlovákiában 2009 végén a 2007 derekának megfelelő árszinten lehetett lakást vagy házat vásárolni, tavaly az építőanyagok ára pedig átlagosan 8-10 százalékkal esett vissza 2008-hoz viszonyítva, azaz napjainkban a 2005-ös árszinten mozog.

Pénzcentrum | 2009. november 10. 15:02

A szlovákok még nálunk is rosszabbul keresnek

A visegrádi államok közül tavaly Szlovákiában volt a legalacsonyabb az átlagos órabér - derül ki a cseh statisztikai hivatal munkatársa által készített elemzésből.

Pénzcentrum | 2009. március 24. 17:30

Elveszhet a bankokban a szlovákok pénze

Míg a szlovákiai pénzintézetek tavaly decemberben, az euró bevezetése előtt attraktív betéti kamatokkal próbálták rávenni a lakosságot, hogy minél több pénzt helyezzenek el a bankszámláikon, manapság már azért folyik a verseny, hogy ki képes alacsonyabb kamatot kínálni. Az elmúlt év végén a pénzintézetek többnyire azzal édesgették magukhoz az ügyfeleiket, hogy az év végén zökkenőmentes legyen az euróra történő átállás.

Pénzcentrum | 2008. augusztus 5. 16:05

Kisbenedek Péter lesz az Allianz Hungária Zrt. új elnök-vezérigazgatója

Az Allianz Hungária Zrt. bejelentette, hogy a tulajdonos döntése alapján a társaság vezetését 2008. október 1-i hatállyal Kisbenedek Péter veszi át. Kisbenedek Péter mindeddig az osztrák Erste Bank Csoport pénzügyi vezetői, illetve a magyar Erste Bank vezérigazgatói posztjait töltötte be. A kinevezés azt követően történt meg, hogy Dr. Salamon Károly, az Allianz Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatója úgy döntött, két év után lemond pozíciójáról, és más szakmai kihívásokat keres.

Pénzcentrum | 2007. november 9. 12:00

Eddig nem kaptál hitelt? Itt a megoldás!

A mikrohitelezés kiemelt fontosságot élvez az Európai Unió politikájában. Ami nem is csodálható, hiszen mind a gazdasági növekedésben, hozzáadott értékben, mind pedig a foglalkoztatottság területén elengedhetetlen fontosságú szerepet tölt be a szektor az egyes tagállamok, illetve az unió gazdaságában. Kiemelt fontosságú a kisvállalkozások köre tehát, s ennek értelmében egyre több olyan konstrukció lát napvilágot, melynek célja a kis- és középvállalkozások hitelhez jutásának elősegítése.

Pénzcentrum | 2007. január 8. 09:00

Elfogynak az anonim betétek - a költségek felemésztik a megtakarításokat

Lassan eltűnnek a hazai kereskedelmi bankokból azok az anonim betétek, amelyeket tulajdonosaik olyan számlán, illetve betéti okiratban felejtettek, amelyeknél még nem végezték el a pénzmosás megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2003. évi XV. törvény szerint a számla nevesítését.

Pénzcentrum | 2005. január 19. 12:34

Befektetési alapok 2004-ben: a jó teljesítmény ellenére sem vették a részvényalapokat

Igen kedvezően alakult a tavalyi utolsó negyedév a befektetési alapkezelők számára. A nyilvános alapokban kezelt vagyon (1,025 mrd Ft) számításaink szerint közel 200 mrd Ft-tal emelkedett, és valamivel több mint 120 mrd Ft-tal marad el a korábbi csúcsnak számító 1,150 mrd Ft körüli értéktől. A legtöbb pénz az eddig jelentős vagyonvesztést elszenvedő kötvényalapokba áramlott, de jelentős tőke

Pénzcentrum | 2004. augusztus 12. 08:34

Visszavonta a PSZÁF a Trust Befektetési Alapkezelő engedélyét

A PSZÁF visszavonta a Trust Befektetési Alapkezelő Részvénytársaság befektetési alapkezelési tevékenységre vonatkozó engedélyét. Az Rt. az ERSTE Bank Rt. és a Postabank Rt. egyesülése következtében alapjait az ERSTE Bank Magyarország Befektetési Alapkezelő Rt. részére átadta, amelyet a Felügyelet engedélyezett. Az Rt. befektetési alapkezelést 2004. február 16. napja óta nem végez, és kérte

Pénzcentrum | 2004. július 30. 14:03

Alapkezelők és elemzők: mit lép hétfőn az MNB?

Az elmúlt napokban központi témává vált a forint euróval szembeni erőssége, illetve a jövő hétfői Monetáris Tanács döntésének kimenetele. A tegnapi ING, illetve a mai Concorde elemzéséből látható volt, hogy van némi véleménykülönbség az események várható alakulása szempontjából. Draskovics Tibor pénzügyminiszter ma délelőtt újságíróknak kijelentette, hogy véleménye szerint a költségvetési

Pénzcentrum | 2004. július 1. 11:14

Elemzői vélemények a költségvetési intézkedésről és a forinterősödésről: folytatódnak a megszorítások?

A tegnapi költségvetési intézkedés (maradványösszegek felhasználása) feltehetően közrejátszott a forint érezhető erősödésében, mivel a befektetők a kormány tegnapi döntését egyfajta költségvetési megtakarításként értékelhették. Az erre irányuló lépéseket már hosszabb ideje várta a piac, hogy teljesíthetővé váljon a 4.6%-os GDP-arányos államháztartási hiánycél. De valóban megszorításként

Pénzcentrum | 2004. május 18. 08:14

A befektetési alapok részvény portfóliója: mit vesznek a legnagyobbak?

A Richter kivételével az összes hazai blue-chip részvényből nagyobb arányban tartottak a hazai befektetési alapok a tavalyi év végén, mint fél évvel korábban. A legnagyobb sztár az OTP és a MOL volt, míg a Richter csökkentése vélhetőleg elsősorban az árazási kérdéseknek volt köszönhető, nem pedig a gyógyszerár vita előszelének. Szokásunkhoz

Pénzcentrum | 2004. május 5. 10:18

70 M Ft-os osztalék az Erste Alapkezelőnél

181.4 m Ft adózott eredménnyel zárta a tavalyi évet az ERSTE BANK Magyarország Befektetési Alapkezelő Rt. A társaság saját tőkéje 433 m Ft volt. Az alapkezelő közgyűlése 70 m Ft osztalék kifizetéséről döntött, emiatt a mérleg szerinti eredmény 111.4 m Ft-ra rúgott. Az árbevétel 2002-höz képest jelentősen nőtt, 89 m Ft-ról 434 m Ft-ra emelkedett. A szokásos vállalkozási eredmény megközelítette a

Pénzcentrum | 2004. május 3. 10:59

Júliusig tőzsdére mehet a Postbank

Wulf von Schimmelmann, a Postbank elnöke a Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung lapnak adott interjúban elmondta, hogy a német Postabank, a Postbank részvényeit várhatóan július közepéig bevezetik a tőzsdére. A tervezettnél korábbi bevezetés oka a befektetők különösen nagy érdeklődése. A részvény kibocsátásnak azonban nem lesz nagy kampánya, elsősorban az intézményi befektetőket célozza majd