17 °C Budapest

Kiderült mihez kezd millióival a TV2 sztárja

Pénzcentrum
2013. március 31. 13:02

Tízmillióval lett gazdagabb a Voice nyertese Pál Dénes, ami jelenleg kamatoztatni akar, hiszen lakást jelenleg nem akar. De ahogy arról a héten a pénzcentrum is beszámolt a folyamatos jegybanki alapkamat csökkentéseknek köszönhetően a betétek hozamai nagyot zuhantak. Mit várhat az énekes a pénze után?

Jelenleg az átlagos betéti kamatok 5 százalék körül mozognak, akciós feltételekkel 6 százalék körül lehet lekötni a pénzünket. Ez messze elmarad az egy éve még jellemző 8-9 százalékos hozamoktól. Közben az infláció is 3 százalék alá csökkent a 6 százalékról, így a reálhozamok, tehát a pénz értékvesztésén felüli kamatjövedelem, kevésbé változott.

A betéti hozamokkal együtt a hitelek kamatai is csökkentek az elmúlt időszakban, és a kamattámogatásnak köszönhetően az is elmondható, hogy az 1-2 gyerekes családok már nem kaphatnak sokkal kedvezőbb kondícióval kölcsönt évekig. De ha Pál Dénes szeretne most lakást vásárolni, neki is kedvező feltételekkel nyújtanának most hitelt a bankok jelenlegi jövedelme alapján.

A nyeremény nagy részét lekötöttem, kamatoztatom. Sokan azt tanácsolták, hogy vegyek egy lakást, de egyelőre nem szeretnék - magyarázza az énekes a Borsnak, és hozzáteszi, hogy hamarosan a fővárosba költözik.

A Pénzcentrum.hu jövőhéten induló cikksorozatában épp a hasonló döntés előtt állóknak próbál segíteni. Valóban tényleg inkább kössünk le 10 milliót és költözzünk albérletbe vagy vegyünk inkább lakást, és az albérleti díjon spórolva még egy lakást is szerzünk. A csökkenő kamatok mindenesetre a lakásvásárlóknak kedvez, de a pontos választ keddtől kezdve 5 napon keresztül folytatódó cikksorozatunkban megtudhatod.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. október 6. 14:56
A Lakmusz szerint a szóban forgó állítások hitelességével több probléma is van.
MNB Intézet  |  2022. október 6. 11:00
Az orosz-ukrán háború átrendezte az energiapiaci erviszonyokat. Fél, hogy a zöld beruházások az alac...
Kiszámoló  |  2022. október 6. 08:40
Sokan szeretnék tudni, hogy melyik ftési mód az olcsóbb, a villany vagy a gáz. Nem segíti a tájékozó...
Bankmonitor  |  2022. október 6. 07:07
Elképeszt számok jelennek meg arról, hogy mennyivel emelkedhetnek a havi rezsiszámlák idén sztl. A c...
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?