Kiderült: ezeken a bankokon keresztül térhetnek haza az offshore pénzek

Pénzcentrum
2011. február 24. 08:32

Tíz magyar bankot jelölt ki szerdán a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), melyeken keresztül kedvezményes mértékű, 10%-os adózás mellett 2011 végéig hazahozhatják offshore vagyonukat a pénzüket külföldi társaságokban tartó magánszemélyek.

Egy tavaly elfogadott jogszabály értelmében 10 százalékos adófizetési kötelezettség mellett hozhatják haza az ellenőrzött külföldi társaságokban, illetve az ellenőrzött külföldi társaságnak nem minősülő külföldi illetőségű társaságokban tartott, oda közvetlen, illetve közvetett módon kiutalt vagyonukat a magánszemélyek.

 


Ehhez kapcsolódóan a PSZÁF szerdán közzétette annak a tíz hazai banknak a nevét, melyeken keresztül teljesíthetik adókötelezettségüket az érintett magánszemélyek. A tíz hitelintézet: Budapest Bank, CIB Bank, Erste Bank, FHB Kereskedelmi Bank, K&H Bank, Volksbank, MKB Bank, OTP Bank, Raiffeisen Bank és UniCredit Bank.

A PSZÁF a jogalkotótól kapott felhatalmazás alapján jogosult és köteles arra, hogy kijelölje azon hitelintézeteket, amelyek a törvény vonatkozó rendelkezései keretében befogadhatják a betéteket. A PSZÁF a kijelölés során - többek között - az adókedvezmény igénybevételéhez, illetve az adókötelezettség teljesítéséhez a törvényben meghatározott feltételekhez kapcsolódóan szükséges prudenciális követelmények teljesülését, továbbá az infrastrukturális feltételek, megfelelő szintű külföldi bankkapcsolatok meglétét vette figyelembe.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18