24 °C Budapest

Tízezreket spórolhatsz a legjobb számlacsomaggal: bővült a nulla forintosok köre

2011. február 24. 05:20

Nem kellenek milliók az ingyenes számlához Spórolunk a boltban, a fodrásznál, nem veszünk meg egy ruhát, plusz egy sört. Havi szinten ugyanilyen jelentős mértékben foghatjuk vissza költekezéseinken, ha megfelelő folyószámlát keresünk. Tízezreket takaríthatunk meg magunknak, ha jó bankot választunk!

Hányszor szoktam készpénzt felvenni automatában? Hajlandó vagyok-e több kilométert gyalogolni a saját bankom ATM-éig, vagy lusta vagyok, és kiveszek bármelyikből? Csekken fizetem a számláimat, vagy inkább online átutalom, esetleg csoportos beszedést választok? Ilyen, és ehhez hasonló kérdéseket kell megválaszolnunk, ha a számunkra legjobb bankszámlát szeretnénk kiválasztani, éppen ezért nincs is olyan kategória, hogy legjobb bankszámla - hacsak nem kerül minden tranzakció nulla forintba. Amire lesz példa az alábbi cikkünkben.

Szerencsére ma már mi, ügyfelek is egyre tudatosabban választunk számlacsomagot, figyelünk a különféle díjtételekre, az ár-érték arányra - legalábbis a Raiffeisen ügyfélszokásokat vizsgáló felmérése szerint, ugyanakkor sokan kényelmességből, vagy lustaságból maguk sem tudják, hogy feleslegesen fizetnek havonta akár ezer forintokkal is többet, ugyanazért a szolgáltatásért. Nekik segítünk rendszeres banki számlacsomag-körképünkkel.

Elővettük legutóbbi képzeletbeli ügyfeleinket, nem változtattunk tranzakcióikon és fizetésükön sem a legutóbbi összehasonlításunk óta, de bankok ajánlatai így is eltérnek az előző körképünkben szereplőktől. A következőkben a kapott ajánlatokat vetjük össze, melyeket 13 bank szolgáltatott. A diákoknak, valamint nyugdíjasoknak szóló számlacsomagokat nem vettük figyelembe, hiszen az átlagos, fizetésből élő ügyfelek esetére voltunk kíváncsiak.

Éves szinten tízezreket spórolhat egy átlagos ügyfél

Az általunk felvázolt A-ügyfél 130 ezer forintos havi jövedelemmel rendelkezik, melyet minden hónapban az adott kereskedelmi banknál nyitott számlájára utaltat. A postára járás elkerülése érdekében beszedési megbízást ad a banknak, hogy ezúton egyenlítse ki három közüzemi szolgáltatóval szemben fennálló havi számláját, ezenkívül bankon belül (20 ezer forint) és bankon kívül (26 ezer forintot) is utal át pénzt, mindezt otthonról az interneten keresztül. Készpénzt háromszor vesz fel egy hónapban, kétszer saját ATM-ből (26, illetve 13 ezer forintot) és egyszer idegen ATM-ből 6 ezer forintot.

A tizenhárom bank ajánlata közül A-ügyfél számára most már hosszú ideje az   FHB és Allianz Bank bankszámlája jelenti az egyik legjobb választást, amely teljesen díjmentes számára az első évben, megnyitása pedig mindössze egy feltételhez kötött: minden hónapban legalább 120 000 Ft átutalásnak kell érkeznie a számlára, ennek hiányában a díj 3000 Ft-ra ugrik.

Ezzel szemben a legdrágább csomag (A Citibank 0 forintos számlacsomagja), 3500 Ft-al drágább. Viszont ez a Citibank 0 forintos számlacsomagja ténylegesen 0 forintos lesz 150 000 Ft -os havi jóváírás esetén, így a B-ügyfelünk számára a legjobb választás, extra tranzakciós igényei mellett.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


A dobogó harmadik fokán az Unicredit Bank Bónusz Számlacsomagja szerepel, mely 275 forint havi költséget jelent használójának, ehhez 75 000 Ft havi jóváírás szükséges a számlán.

A legjobb választás

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 27. 07:40
A Media1 megtudta, hogy a gazdasági körülmények miatt bezárja a BBC History című magazint a Kossuth...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Holdblog  |  2022. május 27. 06:17
A pszichológián belül létezik az affective forecasting témakör, amelynek célja a jövőbeli viselkedés...
Kiszámoló  |  2022. május 26. 20:12
Ha ész nélkül osztogatod a pénzt a választás előtt és ezer-ezerötszáz milliárd forintos lyukat ütsz...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?