21 °C Budapest

Tízezreket spórolhatsz a legjobb számlacsomaggal: bővült a nulla forintosok köre

2011. február 24. 05:20

Nem kellenek milliók az ingyenes számlához Spórolunk a boltban, a fodrásznál, nem veszünk meg egy ruhát, plusz egy sört. Havi szinten ugyanilyen jelentős mértékben foghatjuk vissza költekezéseinken, ha megfelelő folyószámlát keresünk. Tízezreket takaríthatunk meg magunknak, ha jó bankot választunk!

Hányszor szoktam készpénzt felvenni automatában? Hajlandó vagyok-e több kilométert gyalogolni a saját bankom ATM-éig, vagy lusta vagyok, és kiveszek bármelyikből? Csekken fizetem a számláimat, vagy inkább online átutalom, esetleg csoportos beszedést választok? Ilyen, és ehhez hasonló kérdéseket kell megválaszolnunk, ha a számunkra legjobb bankszámlát szeretnénk kiválasztani, éppen ezért nincs is olyan kategória, hogy legjobb bankszámla - hacsak nem kerül minden tranzakció nulla forintba. Amire lesz példa az alábbi cikkünkben.

Szerencsére ma már mi, ügyfelek is egyre tudatosabban választunk számlacsomagot, figyelünk a különféle díjtételekre, az ár-érték arányra - legalábbis a Raiffeisen ügyfélszokásokat vizsgáló felmérése szerint, ugyanakkor sokan kényelmességből, vagy lustaságból maguk sem tudják, hogy feleslegesen fizetnek havonta akár ezer forintokkal is többet, ugyanazért a szolgáltatásért. Nekik segítünk rendszeres banki számlacsomag-körképünkkel.

Elővettük legutóbbi képzeletbeli ügyfeleinket, nem változtattunk tranzakcióikon és fizetésükön sem a legutóbbi összehasonlításunk óta, de bankok ajánlatai így is eltérnek az előző körképünkben szereplőktől. A következőkben a kapott ajánlatokat vetjük össze, melyeket 13 bank szolgáltatott. A diákoknak, valamint nyugdíjasoknak szóló számlacsomagokat nem vettük figyelembe, hiszen az átlagos, fizetésből élő ügyfelek esetére voltunk kíváncsiak.

Éves szinten tízezreket spórolhat egy átlagos ügyfél

Az általunk felvázolt A-ügyfél 130 ezer forintos havi jövedelemmel rendelkezik, melyet minden hónapban az adott kereskedelmi banknál nyitott számlájára utaltat. A postára járás elkerülése érdekében beszedési megbízást ad a banknak, hogy ezúton egyenlítse ki három közüzemi szolgáltatóval szemben fennálló havi számláját, ezenkívül bankon belül (20 ezer forint) és bankon kívül (26 ezer forintot) is utal át pénzt, mindezt otthonról az interneten keresztül. Készpénzt háromszor vesz fel egy hónapban, kétszer saját ATM-ből (26, illetve 13 ezer forintot) és egyszer idegen ATM-ből 6 ezer forintot.

A tizenhárom bank ajánlata közül A-ügyfél számára most már hosszú ideje az   FHB és Allianz Bank bankszámlája jelenti az egyik legjobb választást, amely teljesen díjmentes számára az első évben, megnyitása pedig mindössze egy feltételhez kötött: minden hónapban legalább 120 000 Ft átutalásnak kell érkeznie a számlára, ennek hiányában a díj 3000 Ft-ra ugrik.

Ezzel szemben a legdrágább csomag (A Citibank 0 forintos számlacsomagja), 3500 Ft-al drágább. Viszont ez a Citibank 0 forintos számlacsomagja ténylegesen 0 forintos lesz 150 000 Ft -os havi jóváírás esetén, így a B-ügyfelünk számára a legjobb választás, extra tranzakciós igényei mellett.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 


A dobogó harmadik fokán az Unicredit Bank Bónusz Számlacsomagja szerepel, mely 275 forint havi költséget jelent használójának, ehhez 75 000 Ft havi jóváírás szükséges a számlán.

A legjobb választás

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 29. 09:26
A lista győztese ugyanaz maradt, mint hosszú évek óta, de a dobogón így is változás történt. Politik...
Holdblog  |  2024. március 29. 06:22
HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm