24 °C Budapest

Tízezreket spórolhatsz a legjobb számlacsomaggal: bővült a nulla forintosok köre

2011. február 24. 05:20

Nem kellenek milliók az ingyenes számlához Spórolunk a boltban, a fodrásznál, nem veszünk meg egy ruhát, plusz egy sört. Havi szinten ugyanilyen jelentős mértékben foghatjuk vissza költekezéseinken, ha megfelelő folyószámlát keresünk. Tízezreket takaríthatunk meg magunknak, ha jó bankot választunk!

Hányszor szoktam készpénzt felvenni automatában? Hajlandó vagyok-e több kilométert gyalogolni a saját bankom ATM-éig, vagy lusta vagyok, és kiveszek bármelyikből? Csekken fizetem a számláimat, vagy inkább online átutalom, esetleg csoportos beszedést választok? Ilyen, és ehhez hasonló kérdéseket kell megválaszolnunk, ha a számunkra legjobb bankszámlát szeretnénk kiválasztani, éppen ezért nincs is olyan kategória, hogy legjobb bankszámla - hacsak nem kerül minden tranzakció nulla forintba. Amire lesz példa az alábbi cikkünkben.

Szerencsére ma már mi, ügyfelek is egyre tudatosabban választunk számlacsomagot, figyelünk a különféle díjtételekre, az ár-érték arányra - legalábbis a Raiffeisen ügyfélszokásokat vizsgáló felmérése szerint, ugyanakkor sokan kényelmességből, vagy lustaságból maguk sem tudják, hogy feleslegesen fizetnek havonta akár ezer forintokkal is többet, ugyanazért a szolgáltatásért. Nekik segítünk rendszeres banki számlacsomag-körképünkkel.

Elővettük legutóbbi képzeletbeli ügyfeleinket, nem változtattunk tranzakcióikon és fizetésükön sem a legutóbbi összehasonlításunk óta, de bankok ajánlatai így is eltérnek az előző körképünkben szereplőktől. A következőkben a kapott ajánlatokat vetjük össze, melyeket 13 bank szolgáltatott. A diákoknak, valamint nyugdíjasoknak szóló számlacsomagokat nem vettük figyelembe, hiszen az átlagos, fizetésből élő ügyfelek esetére voltunk kíváncsiak.

Éves szinten tízezreket spórolhat egy átlagos ügyfél

Az általunk felvázolt A-ügyfél 130 ezer forintos havi jövedelemmel rendelkezik, melyet minden hónapban az adott kereskedelmi banknál nyitott számlájára utaltat. A postára járás elkerülése érdekében beszedési megbízást ad a banknak, hogy ezúton egyenlítse ki három közüzemi szolgáltatóval szemben fennálló havi számláját, ezenkívül bankon belül (20 ezer forint) és bankon kívül (26 ezer forintot) is utal át pénzt, mindezt otthonról az interneten keresztül. Készpénzt háromszor vesz fel egy hónapban, kétszer saját ATM-ből (26, illetve 13 ezer forintot) és egyszer idegen ATM-ből 6 ezer forintot.

A tizenhárom bank ajánlata közül A-ügyfél számára most már hosszú ideje az   FHB és Allianz Bank bankszámlája jelenti az egyik legjobb választást, amely teljesen díjmentes számára az első évben, megnyitása pedig mindössze egy feltételhez kötött: minden hónapban legalább 120 000 Ft átutalásnak kell érkeznie a számlára, ennek hiányában a díj 3000 Ft-ra ugrik.

Ezzel szemben a legdrágább csomag (A Citibank 0 forintos számlacsomagja), 3500 Ft-al drágább. Viszont ez a Citibank 0 forintos számlacsomagja ténylegesen 0 forintos lesz 150 000 Ft -os havi jóváírás esetén, így a B-ügyfelünk számára a legjobb választás, extra tranzakciós igényei mellett.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 


A dobogó harmadik fokán az Unicredit Bank Bónusz Számlacsomagja szerepel, mely 275 forint havi költséget jelent használójának, ehhez 75 000 Ft havi jóváírás szükséges a számlán.

A legjobb választás

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. szeptember 28. 15:39
Hétfőtől elindul a telefonos adományvonal, és a jövő héten az állami gondozott fiatalokkal és a neve...
Bankmonitor  |  2023. szeptember 28. 15:28
Magyarországon is egyre több ingyenes bankszámla érhető el, amelyekkel nem csak a havidíj, de a tran...
Holdblog  |  2023. szeptember 28. 11:49
Az elmúlt hónapok legnépszerűbb és egyben legfájdalmasabb befektetése a nemzetközi tőkepiacokon a ho...
MNB Intézet  |  2023. szeptember 28. 11:05
A professzionális előrejelzők predikciói sem minden esetben racionálisak ugyanakkor ezt az eltérést...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM