16 °C Budapest

Indul a Maestro kártyák internetes elfogadása

2011. február 10. 13:02

Már elkezdődött, de 2011. április 15-től a MasterCard előírásai szerint kötelező is lesz az új kibocsátású Maestro® kártyák alkalmassá tétele az internetes vásárlásra, így hamarosan megnyílik a netes vásárlás lehetősége több mint 2 millió magyar Maestro kártyabirtokos előtt.

"Az e-kereskedelem töretlen fejlődése és az ezzel párhuzamosan jelentkező fogyasztói igény szükségessé tette, hogy az internetes fizetés lehetőségét kiterjesszük a Maestro bankkártyákra is" - mondja Gauder Milán, a kártyatársaság regionális vezetője, aki kiemelte, a Magyarországon kibocsátott MasterCard kártyákkal végzett internetes forgalom kétszer olyan gyorsan növekszik, mint a bolti kártyás vásárlások forgalma.

A Magyar Nemzeti Bank statisztikája szerint jelenleg 2,9 millió Maestro bankkártya van forgalomban Magyarországon, ami a teljes kártyaállomány 32%-a, a betéti kártyák 40%-a. 2011. április 15-től a MasterCard előírása szerint a bankok kötelesek az új kibocsátású Maestro kártyákat ellátni az internetes azonosításhoz szükséges CVC2 kóddal, valamint előírás az is, hogy a teljes kártyaszám jelenjen meg a plasztikon.

Gauder Milán elmondta, a változással nem csorbul az internetes vásárlás biztonsága, mivel a Maestro kártyák is megkaphatják a MasterCard internetes biztonsági kódját, a Secure Code-ot. Az áprilisi határidő után a kibocsátó bankok csak abban az esetben utasíthatják el egyéb kifogás híján az internetes Maestro kártyatranzakciót, ha az nem SecureCode-os elfogadótól érkezett, csupán a márkajelzés miatt nem tehetik meg.

A SecureCode egy titkos azonosító, mely segít megakadályozni a jogosulatlan kártyahasználatot az internetes vásárlások során, hasonlóan működik, mint a fizikai tranzakcióknál használt PIN kód. A számkombináció, melyet a kártya regisztrálása után kap a kártyabirtokos, az azonosítás egy további lépcsőjeként jelenik meg az internetes vásárlásnál, ekkor kell megadni.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 26. 14:32
Közvetítik Kiss Norbert kamionos versenyeit is.
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
KonyhaKontrolling  |  2024. április 26. 07:45
A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai b...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm