20 °C Budapest

Erősítené a VISA magyarországi pozícióját

2011. január 26. 15:02

A Visa Europe mai napon közzétett üzleti eredményei szerint, a Visa kártyás költések éves szinten 16 százalékos növekedést értek el Európában, mely összesen, több mint 1000 milliárd euró forgalmat jelentett 2010-ben. Ezzel a kétszámjegyű növekedéssel mára már minden Európában elköltött 8 euróból 1 eurót Visa kártyán költünk el (2009-ben minden 9 euróból 1 eurót jegyeztek Visa kártyán).

A betéti kártyák domináltak a fogyasztók vásárlási szokásaiban, mivel a Visa kártyás költések több mint 70 százaléka betéti kártyán történt. Mindez éves szinten 20 százalékos növekedést jelentett a költések terén, és 19 százalékos emelkedést a tranzakciók számának tekintetében. A Visa betéti kártyák száma több mint 12 százalékkal emelkedett az elmúlt évben, beleértve a 14 millió új V PAY kártyát is, a Visa Europe egyedi SEPA chip- és PIN kód alapú kártyáját.

"Két mérföldkövet sikerült elérnünk: azt hogy mára már minden nyolc elköltött euróból egy euró Visa kártyákhoz köthető, és azt, hogy több mint 1000 milliárd eurós össz POS költést értünk el Európában. Ezek mind azt mutatják, hogy a Visa miért is lehet a preferált fizetési megoldás Európában. Sikerünket fogyasztók, kereskedők és bankok számára nyújtott szolgáltatásaink minőségének köszönhetjük." - mondta Peter Ayliffe, a Visa Europe vezérigazgatója az éves eredmények bejelentésén Frankfurtban.

Valamint hozzátette:"A szolgáltatásaink minőségét példázzák folyamatos befektetéseink a technológia és innováció területén is. Ezek a befektetések az elmúlt hat évben összesen 1 milliárd eurót tettek ki. 500 millió eurós beruházással valósult meg a leggyorsabb és legmegbízhatóbb bankközi tranzakciókat feldolgozó rendszer Európában, mely 2010-ben 10 milliárd tranzakciót dolgozott fel, 30 százalékkal többet az előző évhez képest. További 500 milliárd eurót invesztáltunk olyan innovatív fizetési technológiák fejlesztésébe, mint a chip és PIN, az érintés nélküli, a mobilfizetési, valamint az e-kereskedelem."

A chip és PIN technológia sikere jelentősen hozzájárult a Visa kártyákon történt csalások számának folyamatos visszaszorításához, melynek eredményeként 2010-ben 14 százalékkal, 0,049 százalékra csökkent a csalások költésekhez viszonyított aránya. A csalások aránya a valaha mért legalacsonyabb szinten van azon országokban, ahol már bevezetésre kerültek a chip és PIN alapú kártyák. Ezzel párhuzamosan az e-kereskedelem területén is folyamatosan csökken a csalások száma a Verified by Visa kibocsátói és elfogadói hálózatának növekedésével. További csalás megelőzési programok, mint a valós idejű kockázat felmérés, már bevezetésre kerültek a Visa Europe feldolgozó rendszerének keretén belül. Ez a rendszer elemzi és értékeli a kártya tranzakciókat kockázati szempontból, melynek következtében 28 százalékkal nőt a visszaéléses tranzakciók azonosításának aránya.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

"A 2010-es kedvezőtlen gazdasági környezet ellenére, a Visa Europe erős márka értéke és folyamatos technológiai befektetései biztosították számára a folyamatos növekedést a Visa kártyák használatában. Az elmúlt tíz évben több mint duplájára - 5,6 százalékról 12,5 százalékra - nőtt a Visa Europe részesedése a fogyasztói költésekben. 2011-ben a Visa Europe arra összpontosít majd, hogy egyre több európai számára válhasson a preferált fizetési rendszeré." - emelte ki Peter Ayliffe a társaság pénzügyi eredményeinek kapcsán.

2010-ben, a Visa Europe kinevezte Kiss Edét, mint új, Magyarországért felelős területi vezető, és ezzel egy időben megnyitotta első Budapesti irodáját. "Az első és legfontosabb céljaim között szerepel, hogy megerősítsem a Visa pozícióját Magyarországon, és hogy intenzívebbé tegyem a kapcsolatot a helyi tagbankokkal, annak érdekében, hogy új termékeket és szolgáltatásokat honosíthassunk meg a magyar piacon. Kíváncsian várom a 2011-es eredményeket, melyek bizonyítják, hogy a Visa, mint márka már jóval láthatóbb a hazai piacon mind a tagbankok, mind pedig a fogyasztók számára. - nyilatkozta Kiss Ede.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 17. 17:58
Bár a médiahatóság a múlt heti döntését eltitkolta a sajtó elől, a Media1 megtudta, hogy a Nemzeti M...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Kiszámoló  |  2022. május 17. 12:43
A múltkori Wise fiaskó után kerestem valami számlacsomagot, ahonnan olcsón/ingyen tudok utalni, a vé...
MNB Intézet  |  2022. május 17. 10:15
Fizetnénk-e azért, hogy szén-dioxid-kibocsátásunk káros hatásait ellensúlyozzuk? Egy kutatás szerint...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?